La prova, que va reunir 160 ciclistes, va estar marcada per un ritme molt alt que van imposar els primers classificats. L’australià Tristan Cardew va guanyar amb 48 segons de marge respecte el segon, Adrian Merino, i 52 segons respecte el tercer, el vallesà Martí Márquez


160 ciclistes van prendre part ahir al matí a Les Franqueses del Vallès al Gran Premi Inauguració de la Federació Catalana de ciclisme. Una prova organitzada per la Unió Ciclista Les Franqueses amb la col·laboració del Patronat Municipal d’Esports que va tenir un recorregut molt dur i exigent de 4 voltes a un circuit de 38 km. El recorregut sortia de Les Franqueses, passava per Llerona, Samalús, Cànoves i Cardedeu i tornava a Granollers pel ‘Green Park’ direcció Les Franqueses per la carretera de Marata.

Des d’un bon principi es van escapar dos corredors, Martí Márquez, de Cardedeu, i Adrian Merino, patrocinat per Bicicletes Segú, que van liderar la prova la primera volta fins que l’australià Tristan Cardew els va atrapar i van passar a formar un grup de tres ciclistes escapats, amb un segon grup de 14 corredors que els seguia a 30 segons. 

Van ser Márquez, Merino i Cardew que van liderar la prova fins que en els darrers km’s de la darrera volta, l’australià va protagonitzar una escapada que li va acabar donant la victòria amb un temps de 3 hores i 48 minuts i 7 segons. “Una cursa molt molt dura. Hi havia molts reptes, era una cursa per corredors forts”, va destacar el guanyador que va voler posar èmfasi en la bona organització de la prova. La segona posició entrant 48 segons després que el guanyador va ser per Adrian Merino, de l’equip Ilerdense, que va guanyar a l’sprint final a Martí Márquez de l’equip Lizarte, que va entrar 4 segons després. 

Una gran mostra de la duresa del recorregut va ser el fet que només van acabar la prova 65 participants, i és que la resta van quedar eliminats. Una prova que va ser la primera de les 14 que formen part del calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall de la Federació Catalana de Ciclisme, que comptarà amb un total de 14 proves arreu del territori català i que es tancarà el proper setembre a la Garrotxa. Així, per tercer any consecutiu, el Gran Premi Inauguració va tornar a ser un èxit d’organització amb la participació de ciclistes francesos i holandesos i amb un alt nivell tant de ciclistes catalans com espanyols.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here