Esteves, juntament amb Ainara Acevedo i Ylenia Sánchez van ser el primer conjunt arbitral íntegrament femení que va xiular un partit masculí en el grup 5 de la Tercera Divisió estatal, el CP Sant Cristobal – UE Llagostera, de la 13a jornada, celebrat l’1 de novembre al camp del conjunt de Terrassa

La tripleta arbitral formada per Ainara Acevedo, com a àrbitre principal, i Matilde Esteves i Ylenia Sánchez, com a àrbitres assistents, va ser l’encarregada de xiular el partit entre el CP San Cristóbal i la UE Llagostera, corresponent a la jornada 13 de Tercera Divisió Nacional, Grup 5, el passat dijous 1 de novembre. No es va tractar, però, d’un partit qualsevol en el futbol català, i és que per primera vegada a la història tres col·legiades van dirigir un matx de Tercera, fet insòlit en aquesta categoria fins al matx de dijous.

Des de la temporada 2017-2018, les tres àrbitres militen a la Primera Divisió Nacional Femenina. Esteves, de 26 anys, i de Mollet del Vallès pertany a la subdelegació del Vallès Oriental; Acevedo, de 27 anys és de la subdelegació del Barcelonès; i Sánchez de 23 anys està a la subdelegació del Penedès-Garraf. “Per a mi és una combinació d’orgull, oportunitat i responsabilitat perquè una primera vegada d’un fet com aquest sempre és important”, va destacar Matilde Esteves. La de Mollet del Vallès té molt clar quin és el seu somni: Vull ser una de les àrbitres que xiuli a la Primera Divisió, i per això treballaré com si fos possible a curt termini. Sempre dic que si no som nosaltres, la generació que està arbitrant actualment, alguna altra noia arribarà”.

Esteves té una gran projecció, -ha participat darrerament en diversos tornejos internacionals i en el curs CORE de la UEFA-, mentre que Ainara Acevedo ostenta la categoria d’àrbitra internacional femenina FIFA des del mes de gener.

“Formar part d’aquesta tripleta arbitral és una gran responsabilitat, però també ens omple d’orgull per haver arribat fins aquí. Som conscients que podem ser un referent per a les futures àrbitres noies”, va explicar Ainara Acevedo abans del duel. “A la Bundeslliga tenim l’exemple de la Bibiana Steinhaus arbitrant a la Primera Divisió masculina i molta gent em pregunta si això succeirà algun dia a Espanya. Crec que encara queda una mica lluny perquè nosaltres fem feina diària a les categories on xiulem, i arribar a categories altes depèn de molts factors. Per això, és una mica difícil pensar més enllà”, va apuntar Acevedo.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here