A la Sala d’Actes de la Federació Catalana de Futbol s’ha celebrat avui la presa de possessió del president Joan Soteras i de la seva Junta Directiva. L’expresident, ara vicepresident de la RFEF, Andreu Subies, ha assistit a l’acte per mostrar el seu suport a la Junta, en la qual hi segueix el vallesà Juan Nuñez, que també manté el càrrec de delegat de l’ens federatiu al Vallès Oriental

Joan Soteras ja exerceix com el 55è president de la Federació Catalana de Futbol després que aquest migdia s’hagi celebrat l’acte de presa de possessió. Soteras ha estat elegit en el càrrec en ser l’única candidatura que va passar el tall dels avals durant el procés electoral. Així doncs, ell i la seva Junta Directiva dirigiran l’FCF durant els propers quatre anys.

A l’acte hi ha assistit el vicepresident de la RFEF, Andreu Subies, per recolzar el seu successor. També hi ha estat present el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; el president de la UFEC, Gerard Esteva; el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el president del Girona FC, Delfí Geli; el vicepresident del RCD Espanyol, Carlos García Pont; juntament amb altres presidents i vicepresidents de diferents clubs, tant professionals com amateurs; i membres de la Comissió Gestora de la Federació. En els parlaments, el president d’aquesta Comissió, José Domingo Valls, ha confirmat que “el procés electoral ha estat impecable, com la forma de treballar d’aquesta casa. S’ha respectat la legalitat del procés escrupolosament. No s’ha produït cap incident remarcable. Felicito al nou president i als membres de la Junta Electoral per l’excel·lent feina realitzada”, ha conclòs.

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha agraït la confiança rebuda de la majoria dels clubs “per poder tenir quatre anys per endavant per seguir treballant pel futbol català i portar la Federació Catalana de Futbol al punt més alt possible. Per a mi és un autèntic plaer estar aquí, ja que porto tota una vida vinculat al futbol català, primer al club del meu cor, que tothom sap que és arlequinat, i després com a vicepresident primer de la Federació gràcies a la confiança d’Andreu Subies“. Soteras ha afegit que la seva serà una candidatura que apostarà fort pel futbol però també per fer més fort l’esport a Catalunya: “continuem amb la voluntat de seguir col·laborant amb les principals institucions esportives del país per fer més fort l’esport a Catalunya, així com seguir lluitant perquè el futbol català tingui el pes que mereix a la RFEF, amb qui seguirem potenciant l’actual relació de col·laboració institucional que ens uneix”.

Soteras ha reiterat que “des que vam arribar a la Federació, amb l’esforç de tots, hem aconseguit estabilitzar-la i l’hem convertit en un model, no només per la resta de federacions a nivell català, sinó també estatal. Avui, però, és dia de parlar de futur, de quatre anys plens de projectes molt esperançadors i il·lusionants. Recollim un llegat immillorable per continuar fent créixer el futbol català”. El nou president de la FCF ha assegurat que “la Federació forma part essencial en el bategar de Catalunya. Som conscients de la responsabilitat que tenim. Estem al servei del futbol català, dels seus clubs i dels seus presidents”, ha volgut destacar.

Finalment, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha posat èmfasi en la importància de la Federació Catalana en el teixit esportiu català:  “és un plaer ser a la casa del futbol català, sobretot en un dels moments importants de la Federació Catalana com és la proclamació del seu president. I és que es tracta de la Federació esportiva més important que tenim a casa nostra, pel conjunt de l’esport i la societat, amb més de 150.000 llicències federatives. És una entitat eficaç en la gestió i referent i exemple a seguir per la manera de transformar la societat, construint des de la base i transmeten els valors del futbol als ciutadans”Figueras s’ha reafirmat en el fet que “ens posem a la vostra disposició per seguir liderant projectes conjuntament, tal com vam fer anteriorment amb Andreu Subies, sobretot pel suport i millora de l’esport femení. Si som referència mundial no és per casualitat, sinó perquè hi ha molta i bona feina darrera. L’FCF ha de ser el far per a la resta de federacions, però també de la societat. L’esport compta, i a través de l’esport podem canviar el món ”.

Joan Soteras ha estat acompanyat de la nova Junta Directiva, dels delegats federatius, del president de la Fundació de l’FCF, dels presidents de la Comissió Ètica, de la Mutualitat, dels Comitès Tècnics d‘Àrbitres i d’Entrenadors, de l’Escola d’Entrenadors, i de l’Àrea Esportiva; entre d’altres assisitens. Juan Nuñez, que ja era el delegat de la FCF al Vallès Oriental segueix formant part de la junta directiva com a vocal i manté també el càrrec de delegat de la Federació Catalana del Vallès Oriental.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here