Els tres primers classificats: Marc Sabater (2n), Albert Soley (1r), Xavi Prims (3r)

L’atleta de Bigues i Riells ha guanyat la cursa traient més d’un minut al segon classificat, mentre que en categoria femenina la vencedora ha estat Gisela Carrión, actual campiona de Catalunya en quilòmetre vertical, que ha batut el rècord de la prova


Soley i Carrión han aconseguit el doblet per l’equip Inverse / FOTO: INVERSE

Després de guanyar la primera Spartan Race de l’any, el cap de setmana passat a Mallorca, Albert Soley, de l’equip Inverse, ha estat el vencedor amb total autoritat de la 6a edició de la cursa Vertical de la Vall del Congost, que s’ha celebrat aquest matí. El de Bigues i Riells, que ha tret un minut al segon classificat, ha completat els 7 km ascendents de la prova amb un temps de 38 minuts i 51 segons. “La veritat és que estic molt content, no és la meva especialitat, és l’única vertical que faig durant l’any però m’he sentit molt bé i he gaudit molt de la carrera”, ha destacat Soley, que demà tornarà a competir per revalidar la victòria de l’any passat a la cursa roquerola Camí dels Ibers.

FOTO: INVERSE

El  segon classificat ha estat Marc Sabater que, després de compartir el liderat de la cursa amb Soley en els primers 5 km, no ha pogut contrarestar l’escapada del vallesà en el tram final. “Era la segona vegada que participava. Jo sóc de Capellades, a l’Anoia, i aquesta zona és molt bonica i sempre m’agrada venir”, ha assegurat Sabater. Ha completat el podi Xavi Prims aturant el cronòmetre en 40 minuts i 6 segons.

Diversos corredors de diferents clubs del Vallès Oriental han participat en la prova / FOTO: INVERSE

Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora ha estat Gisela Carrión, que ha batut el rècord de la prova (45 minuts i 2 segons) traient més de 3 minuts a la segona classificada. Carrión, que ha estat una de les darreres incorporacions de l’equip Inverse aquesta temporada, és l’actual campiona de Catalunya en quilòmetre vertical: “Era la primera vegada que la feia i m’ha agradat molt. Tret del principi que hi havia alguna rampa molt dreta es podia córrer bastant”, ha apuntat.  Com el guanyador de la prova masculina, Albert Soley, la jove corredora també participarà la propera setmana a la Mitja de la Vall del Congost.

Montse Picanyol (48 minuts i 38 segons) i Carolina Rius (51 minuts i 55 segons) han completat el podi femení d’una prova que ha comptat amb una participació de prop de 90 atletes. Com en les darreres edicions, la Vertical ha sortit de la plaça de la vila de Tagamanent i 300 metres després de la sortida els corredors han començat a enfilar el cim. Una prova exigent i molt dura, amb un desnivell positiu de 800 metres, que com cada any ha tingut l’arribada al restaurant el Bellver, un indret idíl·lic amb unes vistes absolutament espectaculars.

FOTO: INVERSE

La Vertical, però, només ha estat l’aperitiu. Diumenge que ve arriba l’hora de la veritat. Comença el compte enrere per la 22a edició de la cursa de muntanya de la Vall del Congost.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here