El de l’Ametlla del Vallès, membre del Club Triatló Granollers, va assolir la medalla de plata a la prova celebrada a Almazán i va obtenir la classificació pel campionat d’Europa que se celebra a l’octubre a Eivissa


El veterà triatleta de L’Ametlla del Vallès, Santi Ribot, membre del Club Triatló Granollers, es va proclamar subcampió d’Espanya, en categoria de veterans, de la modalitat de Duatló-Cross 2018, en una prova que va tenir lloc diumenge a Almazan, Sòria. L’any 2004 a Santoña (Santander), en categoria 40-44, i el 2014 a Calella (Barcelona), en categoria 50-54, ja havia aconseguit una medalla de bronze, però enguany ha pujat un graó més assolint una medalla de plata per primera vegada en la modalitat de Duatló cross. 

El vallesà que enguany buscava el doblet en les disciplines de Duatló de carretera i Duatló de muntanya, a nivell estatal, se li va escapar el podi a la prova de carretera disputada a Avilés el passat mes d’abril, quan en el darrer sector de cursa a peu, va cedir la tercera posició que havia aconseguit en el sector de ciclisme, per acabar finalment vuitè.

En aquesta ocasió, però, Ribot, va fer valdre la seva gran experiència en la modalitat, que es competeix en mountain-bike, per realitzar una cursa molt sòlida. En el primer sector de carreta de 6 km ja es va situar tercer i en el bici, de 18 km, va aconseguir escalar a la segona posició, que mantindria en els darrers 3 km de cursa a peu fins creuar la línia de meta. 

Així, l’atleta del CTG només va ser superat pel gallec Manuel González (Triatlón Rias Baixas – Pontevedra), campió del món de duatló de llarga distància el 2015. En tercera posició hi va quedar un altre veterà il·lustre, Carles Lerin (Fast-Triatló CN Montjuïc). Amb aquest segon lloc, Ribot aconsegueix la classificació directa pel campionat d’Europa que se celebra a l’octubre a Eivissa.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here