Jaume Aragonès, del Club A4elkm, ha engegat la campanya per tal de fer una crida a tots els catalans que participaran el diumenge a la cursa Behobia – San Sebastián a concentrar-se el dissabte davant de l’Ajuntament de Donostia amb l’objectiu de demanar la llibertat dels presos polítics


L’esport català s’ha bolcat des de fa setmanes amb la defensa de les institucions catalanes i del país, fruit dels atacs rebuts per l’estat i pels empresonaments polítics de membres del govern català i dels presidents d’Òmnium i l’ANC. Federacions esportives, clubs i esportistes han donat el seu total suport al país i a les persones privades de llibertat per motius ideològics.

A banda, també han anat naixent iniciatives espontànies. És el cas de la idea que va tenir Jaume Aragonès, membre del club A4elkm de Les Franqueses del Vallès, que se li va ocórrer reunir, aquest proper cap de setmana, tots els catalans que participin en la mítica prova Behobia San Sebastián, que no podran anar a la manifestació en contra dels empresonaments que tindrà lloc dissabte a Barcelona: “Hem engegat la campanya #BSScorremperlallibertat per tots els catalans que anem a córrer la prova basca i no podrem assistir a la manifestació. Ens concentrarem dissabte a les 11 del matí davant de l’Ajuntament de Donostia per demanar la llibertat dels presos polítics. És la cursa popular més important del país basc amb 40.000 corredors i hi assisteixen uns 5.000 catalans”, destaca Jaume Aragonès.

Es preveu que un bon nombre de corredors catalans se sumin a la iniciativa que ha tingut molt bona acollida a les xarxes socials.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here