FOTO: Ajuntament de Les Franqueses

La Unió Ciclista les Franqueses preveu un 23% de participació de corredors europeus provinents de Suïssa, Polònia, França, Bèlgica i Holanda. 


El proper 1 de novembre tindrà lloc a Les Franqueses del Vallès el Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses, puntuable pel calendari internacional UCI (categoria C2) i per la Copa Catalana de l’especialitat. Una prova que arriba a la seva 11a edició -5a des que és internacional- trepitjant fort, i és que l’organització preveu la participació d’una seixantena de corredors estrangers (un 23% de la participació total), de Suïssa, Polònia, França, Bèlgica i Holanda. 

El ciclocròs a Catalunya compta enguany amb 13 proves, entre elles 3 molt importants, la primera d’elles a les Franqueses, el proper divendres, coincidint amb altres dues curses amb puntuació UCI. Aquest fet ha afavorit la presència internacional “ja que els corredors europeus aprofiten el viatge per fer totes les proves possibles i aconseguir la màxima puntuació”, ha explicat Antoni Serra, president de la Unió Ciclista les Franqueses.

Des de l’organització han manifestat que el circuit serà pràcticament com el de l’any passat en un 80% i que comptarà amb les mateixes categories. Uns 2800 metres d’exigent circuit que combina zones ràpides, girs lents i estrets, però sobretot obstacles com taulons, sorra o escales. Serra ha explicat que el gran repte és aconseguir més participació de cadets i juvenils, així com de presència femenina, ja que de moment només tenen inscrites poc més d’una vintena de corredores. 

En aquest sentit, Joaquim Vilaplana, vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme ha puntualitzat que la poca participació femenina és un problema generalitzat en el ciclocròs, doncs “de les 15.000 llicències competitives que tenim, només el 8% són llicències femenines”.

Durant la presentació de l’edició d’enguany del Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses d’ahir, l’Albert Poblet, ciclista d’elit convidat, va comentar que li agradava el circuit de les Franqueses “sobretot si hi ha fang”. Per altra banda, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va destacar com des de fa un temps “les Franqueses respira ciclisme” i va agrair la feina del club ja que és un exemple de pensar en gran.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here