L’equip Motos Gaspar, que buscarà la victòria a la seva categoria, l’equip TSB Motos i l’equip Moto-Stock seran els participants del Vallès Oriental a l’emblemàtica prova de resistència que enguany arriba a la seva 23a edició


Fotos: circuit.cat

Aquest cap de setmana el Circuit de Catalunya acollirà la 23a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme. Una prova emblemàtica de resistència que enguany comptarà amb un total de 53 equips, dels quals 31 són francesos i 22 catalans. D’aquests tres són del Vallès Oriental: Motos Gaspar, TSB Motos i Moto-stock.

Els tres, però, afronten la prova amb objectius ben diferents: “La nostra intenció és quedar entre els 3 primers de la general i lluitar per la 1a posició de la categoria SBK”, apuntava Enric Saurí de Motos Gaspar a La Jornada del Vallès. L’equip de Granollers, que està compost per Joan Zamorano, Àlex Rubio, Enric Saurí i Massimo Chetry, participarà a la categotia O-SBK amb una Yamaha i intentarà treure’s l’espina clavada de l’any passat en què no van poder acabar la cursa per culpa d’un accident.

Per altra banda, l’equip TSB Motos, que també és de Granollers i porta molts anys participant a la prova, es marca l’objectiu d’acabar-la, ja que enguany estrena una nova moto, una BMW, després d’haver corregut els darrers anys amb una Honda. L’equip granollerí compta amb Óscar Raya, José Rodríguez, Àngel Arribas i Marcos Rivera com a pilots. Per la seva part, l’equip Moto-Stock, de Sant Celoni, que competeix amb una Kawasaki, també es marca l’objectiu de poder acabar la prova. Marc Soler, Jordi Cañizares, Marc Llargués i Jaume Tobias són els pilots de l’equip que competirà en la categoria SST1. 

La tradicional prova de resistència tornarà a tenir la lluita aferrissada a la pista entre l’equip Suzuki Català Aclam i el Yamalube FolchEndurance. L’any passat la victòria va caure del cantó de Folch. En el cas del Suzuki Català Aclam destaca Greg Junod, que participa al campionat mundial de resistència i va córrer aquest cap de setmana les 8 Hores de resistència d’Eslovàquia, de la mateixa manera que Sébastien Suchet, del mateix equip i pilot de la categoria STK 1000 de Superbikes.

Pel que fa a Yamalube FolchEndurance, destaca el pilot de STK 1000 de Superbikes, Xavier Pinsach. També correran a l’equip català Arturo Tizón, expilot del Mundial, Pedro Luis Vallcaneras, i David Salom. Els dos equips es disputaran la victòria a la general amb el permís de l’equip francès FSB Racing Prospeed, que l’any passat va quedar tercer.

La participació femenina també és notable, amb tres pilots. Sandrine Martin i Laura Lopes competiran amb l’equip francès Dafy Moto Angers, i Nathalie Betelli, ho farà amb el JCMEC Endurance.

Tot plegat en un cap de setmana on es preveu una gran festa de la resistència i del motociclisme. L’activitat a la pista es completarà amb un seguit d’activitats per fer gaudir al públic. Dissabte al matí, a més, de 9:00 a 9:45, hi haurà el Pit-Walk per poder passejar pel Pit-Lane. L’entrada serà gratuïta per a tothom durant tot el cap de setmana.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here