Demà tindrà lloc a Aiguafreda la 20a edició de la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost. Una edició especial que portarà prop de 1.000 corredors a la població vallesana i que vindrà carregada de novetats.  Un any més hi haurà una àmplia participació d’atletes d’elit, entre els quals, els corredors de l’equip Inverse, liderats per Toni de Arriba, que debutaran de forma oficial


Jordi Calls

Ja ha començat el compte enrere per la celebració de la 20a edició de la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost. Una edició que aplegarà prop de 1.000 corredors el proper 20 de març a Aiguafreda i que és, sens dubte, el gran esdeveniment anual de la localitat, que aglutina centenars de persones i dinamitza la població vallesana, que fa frontera amb la comarca d’Osona.

Amb un recorregut de les dues proves, tant la Mitja (21 km) com la Marató (42 km), idèntic al de les darreres edicions, la gran novetat és que les dues curses sortiran juntes per primera vegada: “Hi haurà més ambient a la sortida i les arribades seran més espectaculars perquè no se solaparan les de les dues curses”, va apuntar a La Jornada del Vallès, Toni de Arriba, el principal organitzador.

vall congost 1

Una edició que deixarà enrere el Campionat d’Espanya que es va celebrar fa dos anys i la SkyRunner National Championship de la darrera edició per tornar al format original. Així, enguany, la cursa serà Gran Premi Diputació de Barcelona Inverse: “Vem voler formar part d’aquests formats per donar a conèixer la prova als atletes d’elit, però aprofitant que celebrem els 20 anys tornem als inicis perquè formar part d’aquelles proves no compensa econòmicament”, va remarcar Toni De Arriba.

A diferència d’altres edicions, que la Marató omplia inscripcions de seguida, enguany ha estat la Mitja la que ja ha tancat inscripcions, només un mes i mig després de l’obertura, amb 350 inscrits, 50 més que l’any passat, coincidint amb l’ampliació a 350 dorsals d’aquesta edició. Les 600 places de la Marató també estan totes exhaurides.

Àmplia presència d’atletes d’elit

img_9970Un fet diferencial de la prova seguirà sent la participació d’atletes d’elit. Jessed Hernández, tercer en la darrera edició i un dels grans favorits a la victòria final, competirà  a la cursa juntament amb tot l’equip Inverse que el mateix Toni de Arriba liderarà com a ‘team manager‘. Un dels que s’estrenarà i donarà molta guerra serà l’exciclista professional Roberto Heras, recent fitxatge de l’equip Inverse,  juntament amb Alfredo Gil i David López de l’equip La Esportiva Trail Running. Enric Moya i Albert Pujol, dos corredors catalans d’alt nivell també es preveu que estiguin entre els primers classificats. Per la seva part, Karim El Hayani, que va haver d’abandonar per problemes físics en la darrera edició, també serà un dels favorits. Zaid Ait Malek, que també va abandonar en l’última Marató, està pendent de confirmar l’assistència. Un dels que lluitarà per les primeres places a la Mitja Marató serà el vallesà Albert Soley, que participarà per primera vegada a la cursa i que intentarà vèncer Josep Viñas, vencedor en les quatre darreres edicions de la prova de 21 km.

Tot i que els dos primers classificats de la Marató de l’any passat, Pablo Villa i Dani Garcia, és probable que no participin enguany, aquest últim està lesionat, la gran notícia és la participació de les dues primeres classificades de la darrera edició: la guanyadora, la basca Maite Maiora, i la segona classificada, l’andalusa Gemma Arenas.

Debut al complet de l’equip Inverse

Un dels grans al·licients de la 20a edició de la prova, serà el debut al complet de l’equip Inverse. Tot i que l’equip es va estrenar a la passada edició de la Marató del Montseny, en aquella prova no van participar la totalitat dels corredors, serà a la cursa de la Vall del Congost, organitzada pel ‘team manager’ de l’equip, Toni De Arriba, que l’equip debutarà al complet i de forma oficial. Alguns dels corredors liderats per De Arriba participaran a la Mitja, com és el cas de Miki Solè, Carlos Cera i Joan Valls.  Jessed Hernández, Andreu Simó, Marc Carós, Manel Amor, Carlos Cera, Roberto Heras, Marta Molist i Àngels Llobera participaran a la Marató.

equip_inverseteams_carreres_montanya03_webDe Arriba és optimista en el debut del seu equip aquesta temporada, en una de les cites que obre la temporada de curses de muntanya a l’estat: “Si no tenen problemes físics i estan al 100% podem debutar amb molts dels nostres a les primeres posicions”, va apuntar el vallesà, que confia molt en la gran estrella de l’equip Jessed Hernàndez: “Tindrà rivals d’alt nivell però és un dels ferms candidats a la victòria”. Un equip Inverse, però, que deixant de banda Jessed Hernàndez, compta amb corredors d’altíssim nivell que poden aspirar a estar entre els primers classificats.

Una cursa pionera feta per corredors

Si per una cosa destaca la Cursa de la Vall del Congost, a part de la bellesa del recorregut, la presència d’atletes d’elit i la duresa de la prova, és per la bona organització. L’Associació de Corredors de La Vall del Congost fa anys que organitza la prova amb un èxit absolut: “El fet que la prova la preparem persones que hem estat corredors tota la vida fa que sigui una cursa totalment pensada pels corredors en tots els aspectes. Evidentment, la fem com si l’haguéssim de córrer nosaltres mateixos i això els participants ho noten”, explicava a aquest diari Toni De Arriba. Una prova que va ser pionera en el seu moment, sent la primera que va transcórrer pel Parc Natural del Montseny, i que amb el pas dels anys s’ha anat fent un lloc dins del circuit de Curses de Muntanya de l’estat. Sens dubte, a dia d’avui, i gràcies al treball de Toni De Arriba i tot l’equip d’organització, la Cursa de la Vall del Congost és una de les cites imprescindibles pels amants de les curses de muntanya a casa nostra.


El reportatge de Vallès Oriental Televisió de l’edició del 2015

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here