Foto: @OnCommunicatio3

Luque i Mingote van ser la primera parella amb un nedador discapacitat que va aconseguir finalitzar amb èxit la travessa per relleus per l’estret de Gibraltar. Una gesta solidària que van realitzar per donar a conèixer APINDEP, una associació del Vallès Oriental que treballa per la integració de persones amb discapacitats


El proper divendres 27 d’abril tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana la presentació del documental “On són els límits”, creat pel realitzador Albert Barceló. Un documental trepidant i emotiu sobre la gesta que van aconseguir els vallesans Miguel Luque i Sergi Mingote, que el passat 6 de juny es van convertir en la primera parella amb un esportista discapacitat que aconseguia creuar l’estret de Gibraltar per relleus. Ho van aconseguir en 4 hores i 57 minuts, un temps molt inferior del que tenien previst, nedant una distància final de 16 km entre Tarifa i Punta Marse, ja en territori marroquí.

Un repte amb un rerefons solidari, i és que els beneficis que van aconseguir a través del patrocini de Cola Cao i la venda de casquets de bany van anar directament destinats a APINDEP, una associació de Santa Eulàlia de Ronçana que treballa per la integració de persones amb discapacitats.

Miguel Luque i Sergi Mingote: amics i esportistes

Miguel Luque, campió espanyol de natació paralímpica, és un clar exemple d’ esportista  que sempre es mulla per causes solidàries dins i fora de l’aigua. De la seva trajectòria esportiva destaquen les medalles aconseguides en els últims 5 Jocs Paralímpics: or a Sídney 2000 (Austràlia), or a Atenes 2004 (Grècia), bronze a Pekín 2008 (Xina), plata a Londres 2012 (Regne Unit), i plata a Rio de Janeiro 2016 (Brasil).

De la seva banda, Sergi Mingote, alcalde de Parets del Vallès, ha fet cim a les dues cares de l’Everest (8848 m). Entre les iniciatives solidàries que ha dut a terme, destaquen l’ascens al Khan Tengri (7010 m) el 2014, o la seva participació a la Titan Desert i a l’Ultraman de Motril (Granada) el 2016.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here