Sergi Mingote inicia la seva Olympic Route PIRIBCN2030

0
112

L’alpinista de Parets del Vallès ha començat una ruta en bicicleta, entre Barcelona i Grècia, en què farà catorze cims emblemàtics i recorrerà 7.200 quilòmetres en 60 dies per 10 països europeus


Sergi Mingote va començar ahir, des de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, un nova aventura: l'”Olympic Route Pirineus-Barcelona 2030″. Durant 2 mesos, l’alpinista de Parets del Vallès recorrerà en bicicleta 7.200 quilòmetres per 10 països europeus i pujarà 14 cims. El coronavirus ha obligat a reinventar-se a Mingote que recorrerà Europa amb bicicleta amb l’Olympic Route. 60 dies i 7.200 quilòmetres a les cames. De l’Estadi Olímpic de Barcelona al cim Olimp, a Grècia, per donar a conèixer de forma sostenible la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2030. Pel sinuós camí, 14 ascensions a cims emblemàtics del Pirineu, com la Pica d’Estats o l’Aneto; dels  Alps, amb el Gran Paradiso i les Dolomites, amb el Monte Cristallo, totes elles situades en parcs naturals o reserves de la biosfera.

D’entre les aturades, Mingote farà promoció de la candidatura Pirineus-Barcelona 2020 anant a Lausana, a la seu del Comitè Olímpic Internacional, i a Cortina, seu de la Milán-Cortina d’Ampezzo dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2026. En total, visitarà 10 països comptant l’estat espanyol: França, Itàlia, Suïssa, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Albània i finalment Grècia, que acabarà al Mont Olimp (2.919 m)

La ruta en bicicleta és en solitari. Majoritàriament acamparà pel camí, encara que també dormirà en refugis de muntanya. En les ascensions a les 14 muntanyes l’acompanyaran amics i companys. Sergi Mingote posarà a prova la seva resistencia física, ja que el 3 de setembre té previst volar cap a l’Himàlaia.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here