La prova, que tindrà lloc aquest diumenge, preveu la participació de 500 corredors


Demà Corró d’Amunt agafa el relleu a Banyoles en la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point organitzant la segona cursa d’aquest campionat, que porta el títol com cada any, de Memorial Toni Costa. Una prova que ha estat present en aquest campionat en 16 ocasions, és a dir, pràcticament en totes les seves edicions. Aquest any la cursa forma part del calendari UCI internacional amb categoria C3. Després de la seva llarga trajectòria, en aquest 2018 la cursa tindrà el rècord total d’inscrits amb més de 500 participants a la línia de sortida.

El recorregut ha rebut algunes modificacions i basant-se en el mateix traçat que altres anys s’ha afegit una dura i exigent ascensió en la seva primera part, així com un posterior descens també molt inclinat, per tornar a la tradicional pujada principal, que enguany es farà més dura que mai. També s’ha incrementat la proporció de senders a un traçat que és un continu puja i baixa. En total, 7 km al voltant del Turó de Can Bertran.

Pel que fa als aspirants a la victòria, aquesta prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point servirà per veure quins corredors estaran a la lluita per les millors posicions de la general del campionat. Ismael Ventura (ESMTB.com) serà el corredor de la graella de sortida que millor resultat va obtenir en la “mini copa del món” que va suposar la Super Cup Massi de Banyoles. És, a més, 4 vegades vencedor de la general del campionat en edicions anteriors. La cursa també suposarà el debut al campionat del corredor bolivià Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Racing), vencedor de la general el 2016.

Tot i això la nòmina d’aspirants a la victòria serà àmplia amb altres bikers destacats com l’argentí Dario Gasco (Coluer-Ixcor), Mario Sinués (Massi-TBikes-Amunt CC), Oliver Avilés (Ravet Bike – 41 Team) o els integrants de la selecció de Kazakhstan, que seran a la línia de sortida. També hi haurà una important presència de bikers francesos, especialment en la categoria sub-23.

En categoria femenina hi haurà una lluita entre bikers consagrades com Sandra Santanyes (Olympia Factory Team) i la nova generació de corredores que truquen a la porta, encapçalada per Magda Durán (Massi).La prova júnior masculina serà també un dels punts destacats del dia ja que la presència de corredors estrangers és molt destacada, entre ells els bikers del Veloroc BMC, tradicionalment una fàbrica de grans bikers. A més, aquesta categoria júnior, comptarà amb més de 100 corredors i corredores.

Enguany, la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point compta amb vuit proves. A la de Banyoles i Corró d’Amunt, s’hi han de sumar les de Santa Susana (15 d’abril), Vall de Lord (28 i 29 d’abril), Barcelona (6 de maig), Girona (10 de juny), Vall de Boí (16 i 17 de juny) i Vallnord-Andorra (1 de setembre).

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here