ESPORT I SALUT

Aquest tipus d’embenats, ben aplicats, són capaços de mantenir l’efecte terapèutic desitjat durant hores

BM GRANOLLERS BMG - BM ZUAZO

 

En moltes ocasions hem pogut veure els famosos kinesiotapes o embenats neuromusculars de la mà d’alguns esportistes d’elit, no professionals, practicants de l’esport en general o inclús de persones que els utilitzen de manera quotidiana. Però què són i per què serveixen aquestes tires de colors tan llampants?

Els kinesiotapes o embenats neuromusculars van ser creats a finals dels anys 70 per un terapeuta quiropràctic japonès buscant perllongar l’efecte dels seus tractaments en els pacients. Va crear un teixit amb unes característiques i unes propietats específiques: elàstic, d’acció sensitiva, i estimulant de la circulació sanguínia i limfàtica. Però què és el que fa tan especial aquest teixit? La disposició de les fibres tèxtils i una impressió de l’adhesiu en forma d’ona. kinesio-tapes-para-deportistas-cinta-kinesiologa-d_nq_np_21922-mpe20221784193_012015-f

Aquest tipus d’embenat, col·locat al lloc i de la manera correcte, són aplicables a tot tipus de pacients, des dels que pateixen lesions esportives fins als dolors més comuns. Aconsegueixen potenciar o relaxar la musculatura, afavorir l’efecte antiinflamatori, reduir el dolor i ens poden ajudar a la recuperació d’esquinços o lesions articulars.

I els colors? És habitual pensar que cada color té unes propietats diferents, però no és així si ens referim a les característiques tècniques. El que és ben segur, és que els colors ens donen efectes terapèutics. Un vermell ens suggerirà calor i reforç, un blau, frescor i un negre respecte i força. Cada pacient se sentirà més còmode amb un color o un altre, intensificant d’aquesta manera, l’efecte terapèutic. 467688fc31-poi606-2746-qx100

És important la correcta aplicació de la tècnica així com utilitzar materials de qualitat. Aquests embenats han de ser aplicats per professionals qualificats per obtenir-ne resultats. Consulteu sempre al vostre fisioterapeuta de confiança.

Maria Cabestany
maria@fisioterapiaisalut.com
www.fisioterapiaisalut.com

Altres articles

El gran paper de la fisioteràpia als nostres dies

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here