Prop de 500 participants a la 5a edició de la cursa Camí dels Ibers

0
4644

Rubén Hernández va ser el guanyador de la cursa de 28 km amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 27 segons, mentre que Miki Solé i Albert Soley, de l’equip Inverse, van ser els guanyadors de la prova de 18 km entrant junts a la línia de meta. Una cursa que ha tornat a ser un èxit absolut d’organització gràcies a la tasca dels 120 voluntaris


Prop de 500 participants van prendre part ahir a la 5a edició de la cursa de muntanya Camí dels Ibers. Una prova que enguany va canviar recorreguts i en va tenir un de 18 km, amb 300 participants, i un de 28, amb prop de 200 participants. En una matinal marcada pel sol i les bones temperatures, els corredors van poder gaudir del magnífic entorn del Parc de la Serralada litoral en una prova amb un 90% de corriols que va fer, un cop més, les delícies dels centenars de participants. “Els corredors han acabat molt satisfets, així ens ho han fet saber; la cursa ha tornat a ser un èxit, el recorregut ben marcat, bons avituallaments i els voluntaris excel·lents com cada any”, va destacar Xavi Reyes, principal organitzador de la prova.

Ja des de la sortida, Hernández i Gutiérrez van liderar la prova / MARTA MASSANA

Rubén Hernàndez del BTR Pro Team va guanyar la cursa de 28 km amb total autoritat amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 47 segons. “Hem sortit a ritme molt fort i hem patit de principi a final. Faig una gran valoració de l’organització, el marcatge brutal, impossible perdre’s, els tambors m’han encantat, sens dubte un 10”, va destacar.

Eli Gordón va repetir victòria. Si l’any passat va guanyar la Mitja, enguany va vèncer a la prova de 28 km

El segon classificat, Martí Gutiérrez de l’equip Montseny Massais, que l’any passat va guanyar la Mitja, va parar el crònometre en 2 hores, 27 minuts i 46 segons. Va completar el podi Marc Garcia del Club Triatló Montornès amb un temps de 2 hores, 35 minuts i 16 segons. En categoria femenina la guanyadora va ser Eli Gordón, vencedora de la Mitja l’any passat, que va treure més de 5 minuts a la segona classificada. Gordón va entrar a meta amb un temps de 2 hores, 44 minuts i 39 segons. En segon lloc va entrar Raquel Parrado amb un temps de 2 hores, 50 minuts i 3 segons, i va completar el podi Montse Martínez que va entrar 8 minuts més tard.

Albert Soley i Miki Solé guanyen la prova de 18 km

L’atleta de l’equip Inverse, Miki Solé, va tornar a demostrar que està en un gran estat de forma. Solè que va guanyar els 10 km de la Mitja de Cambrils fa dues setmanes i la Montserrat Sky Race la setmana passada, va vèncer a la prova de 18 km del Camí dels Ibers, entrant a meta juntament amb el seu company d’equip Albert Soley. Solé i Soley van completar el recorregut en 1 hora, 32 minuts i 17 segons: “He sortit bastant ràpid fins que ha arribat el km 7 que no m’he trobat gaire bé i al km 9 l’Albert m’ha atrapat, i després els dos hem fet l’altre meitat de cursa junts fins al final”, destacava Solé un cop acabada la prova.

Soley i Solé, entrevistats per VOTV, van entrar junts a la línia de meta

El segon classificat va ser Marc Solf amb un temps d’1 hora, 34 minuts i 32 segons i va completar el podi Sergio Sánchez amb un temps d’1 hora, 34 minuts i 55 segons. L’atleta del Club Atlètic Canovelles, Jordi Martos, va ser cinquè entrar 25 segons més tard que Sánchez. En categoria femenina, el club de Canovelles si que va pujar a l’esglaó més alt del podi amb una victòria contundent d’Eva Martos que va treure més de 5 minuts a la segona classificada. Martos va completar els 18 km en un temps d’1 hora, 59 minuts i 32 segons. Espe Bernat, del club Trail Tarraco de Tarragona va ser la segona amb un temps de 2 hores, 5 minuts i 8 segons, mentre que Jessica Vivas va completar el podi entrant 24 segons més tard.

Una cursa solidària plenament consolidada

Des de la seva primera edició, la cursa Camí dels Ibers ha donat tots els guanys a causes solidàries. Enguany, ha donat els beneficis a la Fundació d’ajuda oncològica Oncovallès. Deixant de banda l’aspecte solidari, raó de ser de la cursa, la prova va tornar a ser un èxit absolut i va tornar a demostrar que tot i la seva curta edat ja és una prova més que consolidada: “Cada any ens consolidem, pugem una mica el llistó i que duri molts anys”, apuntava Xavi Reyes que va destacar “el fet de ser Lliga Catalana ha fet que vingués gent de tot Catalunya”.

Una prova que cuida els detalls per fer sentir com a casa els participants, gràcies a una organització extraordinària i absolutament bolcada amb el tracte al corredor, que ha pogut gaudir d’un marcatge excel·lent, avituallaments en els llocs claus i el servei de fisioteràpia a l’arribada. Tres elements imprescindibles d’una organització conformada per un exèrcit de 120 voluntaris repartits en tots els trams del recorregut i a l’arribada: “Són, sens dubte, el gran motor de la cursa i els vull agrair la feina que fan perquè sense ells tot això no seria possible”, va apuntar Reyes. Un motor, com diu Reyes, que és la recepta de l’èxit d’una cursa de muntanya que va creixent any rere any i que ja s’ha convertit en una cita imprescindible pels corredors de muntanya.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here