Polèmica decisió de la RFEBM que deixa el KH-7 BM Granollers sense jugar a Europa la propera temporada

0
258

La Real Federación Espanyola de Balomnano ha decidit que la plaça que els atorga la Federació Europea d’Handbol per jugar la propera temporada la Women’s EHF European Cup sigui pel Rocasa Gran Canària, situat per sota del conjunt granollerí a la classificació tant de la primera volta com de les jornades totals que s’havien disputat de la Lliga


Després de reunir-se amb la Federació Europea, la Real Federación Espanyola de Balomnano ha pres una decisió que perjudica greument els interessos del KH-7 BM Granollers i és que el conjunt granollerí, tot i haver-s’ho guanyat sobre la pista, no podrà seguir competint a Europa la propera temporada.

L’ens federatiu estatal ha donat la plaça que ha rebut, com a Federació amb millor rànquing a l’antiga Challenge Cup, al Rocasa Gran Canaria que disputarà una competició que la propera temporada es passa a anomenar Women’s EHF European Cup. La RFEBM havia apuntat que demanaria dues places a KH-7 BM Granollers i Aula Cultural de Valladolid, que s’havien quedat sense poder acabar una temporada europea que els havia portat fins a les semifinals de la Challenge Cup. Malauradament, però, i amb la competició d’enguany suspesa, el BMG veu impotent com la primera temporada del sènior femení a Europa que estava sent històrica, queda en un no res.

La decisió de l’ens federatiu és polèmica ja que ha assignat la plaça al Rocasa Gran Canaria, 8è classificat després de les 16 jornades que es van poder disputar abans de l’aturada del Coronavirus. El cas és que la competició va finalitzar amb el KH-7 BM Granollers 6è classificat amb 16 punts, amb un més que l’Aula Cultural i dos més que el Rocasa.

En un comunicat, la RFEBM ha apuntat que fonamenta aquesta decisió en dos grans punts; per una banda té en compte la classificació un cop acabada la primera volta, tot i que el BMG segueix situat per davant del conjunt canari a la classificació, i per l’altra, apunta que dóna la plaça al Rocasa Gran Canària ja que ha estat campió dues vegades (2015/16 i 2018/19) i ha col·laborat de forma decisiva a que la RFEBM ocupi el primer lloc en el rànquing de la Women’s EHF Challenge Cup, elaborat sobre la base dels resultats dels seus participants en els últims quatre anys.

COMUNICAT OFICIAL

La Real Federació Espanyola d’Handbol ha decidit atorgar al Rocasa Gran Canària la plaça extra en la Women’s EHF European Cup, una de les noves competicions de la EHF. Un anunci que arriba després de l’adjudicació de l’ens federatiu continental a Espanya d’aquest dret, fruit de ser la federació nacional amb millor ránking en l’antiga Women’s Challenge Cup.

La EHF, d’aquesta manera, no deixa vacants les places destinades als defensors del títol d’aquesta campanya que, no obstant això, ha quedat sense guanyadors a causa de la crisi sanitària originada pel COVID-19. La EHF, això sí, continua ferma en el seu propòsit de finalitzar la VELUX EHF Champions League i la DELO EHF Champions League en la pista.

Així, la Lliga Guerreres Iberdrola comptarà en la primera edició de la Women’s EHF European Cup amb tres representants: Liberbank Gijón, Mecalia Atlètic Guardés i Rocasa Gran Canària.

CRITERI PER A la CONCESSIÓ DE LA PLAÇA

La Real Federació Espanyola d’Handbol aclareix que, referent a l’adjudicació de la plaça extra atorgada per la EHF per a participar la pròxima campanya en la Women’s EHF European Cup, el criteri que fonamenta aquesta decisió és:

En primer lloc, és pertinent assenyalar que la EHF atorga una plaça extra a la Real Federació Espanyola d’Handbol per ocupar el primer lloc en el rànquing de la Women’s EHF Challenge Cup, elaborat sobre la base dels resultats dels seus participants en els últims quatre anys. I en aquest període de temps, el Rocasa Gran Canària ha contribuït de manera decisiva a això aconseguint la màxima puntuació, alçant el títol dues vegades (2015/16 i 2018/19) i sent finalista en 2017/18, al costat de l’excel·lent participació de la resta d’equips espanyols.

En segon lloc, el criteri adoptat en Comissió Delegada per a la concessió de les places europees al punt en la Lliga Sacyr Asobal com en la Lliga Guerreres Iberdrola, està basat en la classificació una vegada finalitzada la primera volta. Llavors, el Rocasa Gran Canària ocupava la cinquena plaça amb 12 punts, just per darrere de Liberbank Gijón i Mecalia Atlètic Guardés que ja disposen de plaça per a la Women’s EHF European Cup.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here