El davanter calderí tracta de recuperar la seva millor forma després d’uns mesos amb pocs entrenaments i pocs minuts a causa dels estudis 


Toni Canyameras

Viu del gol. Millor dit s’alimenta d’ell. El seu hàbitat és l’àrea i, si no marca, no pot satisfer la seva fam competitiva i no cessa de buscar-lo. Com en l’últim partit que va guanyar el Caldes al camp del Vic Riuprimer. Tot i fallar una clara ocasió a la primera part i veure com li anul·laven incomprensiblement una diana, no va parar fins que marcar el ‘seu’ gol. Pel conjunt blaugrana va suposar un triomf vital que s’espera que doni als homes d’Óscar Castel l’impuls necessari per salvar-se. Per ell va significar la primera diana de la temporada que li ha de donar la confiança per caçar més vegades la pressa del gol i així apropar-se a aquell jugador que va veure porta 12 vegades la temporada passada. Pol Martí és un depredador de l’àrea i té ganes de satisfer la fam acumulada durant mesos.

“Ha estat dur haver hagut de deixar d’entrenar aquests mesos pels estudis i tenir pocs minuts quan podia jugar, però he estat en baixa forma i hi havia altres companys que es mereixien jugar més que jo”, se sincera el davanter de Caldes de Montbui, que fa poc s’ha pogut tornar a instal·lar a la vila termal, després d’uns mesos vivint a Lleida per completar el programa d’assignatures de l’últim curs de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Aquest sacrifici li ha comportat no poder entrenar gairebé amb l’equip i comptar, per tant, amb poques oportunitats. En el seu gol contra el Vic Riuprimer la pilota va entrar plorant per després fer explotar tota l’expedició del Caldes d’alegria, com si l’esfèrica manifestés el dur camí d’un Pol Martí que fins obtenir aquesta gran recompensa ha plorat per dins per la frustració de no poder entrenar per tenir més minuts.

polmarti3“Quan vaig veure que la pilota entrava ho vaig sentir tot. Vaig descarregar la impotència que tenia i vaig sentir com un aire nou que ens podia fer guanyar un partit molt important. Espero que aquest gol em doni confiança”, expressa un Pol Martí que dies després encara sent l’emoció que va experimentar en aquell moment. Tot i tenir aquest punt de partida que li dóna confiança, el jugador del Caldes destaca que encara que ha de treballar molt per arribar a la seva forma més òptima, aquella que li va permetre acabar la temporada passada amb 12 gols, sent el màxim realitzador del primer equip juntament amb Arnau Fortuny: “Considero que estic ara mateix a un 60% del meu nivell i, per tant, m’haig de seguir esforçant. Em fa falta encara fer molt càrdio per guanyar resistència i seguir sumant minuts per adquirir ritme competitiu’’.

Camí d’uns 27 anys que complirà el maig, Pol Martí creu que tàcticament hi ha un aspecte a millorar per ser un davanter més complet: “De vegades hauria de baixar a rebre més per connectar amb els migcampistes i no anar tant a l’espai i també hauria de millorar el joc d’esquenes”, confessa Martí, que es considera un punta pur, un ‘killer’: “Sóc un davanter d’àrea que li agrada estar al lloc i al moment adequats per fer gols a un toc’’, indica. El punta calderí admet que se sent més còmode jugant amb un altre davanter al costat que li faciliti la feina com va ser el cas de Marcelo Villegas contra el Vic Riuprimer: “Va fer un molt bon treball i per rendir millor ho necessito, ja que jugant sol en punta si m’envien pilotes llargues no puc pentinar-les i només puc rebre si vaig a les caigudes’’, explica el futbolista del CF Caldes.

El retorn de Pol Martí serà vital perquè el conjunt entrenat per Óscar Castel es mantingui a Segona Catalana per segona temporada seguida. El davanter de Caldes de Montbui considera que la victòria al camp del Vic Riuprimer va mostrar el camí que ha de seguir l’equip vallesà per sortir del descens: “Aquesta temporada ens està faltant llegir els partits i en la darrera jornada ho vam fer molt bé en aquest sentit. Si haguéssim llegit el matx tan bé contra el Can Parellada segur que no haguéssim perdut’’, reflexiona Martí, amb la vista posada al derbi del Vallès Oriental d’aquest diumenge que enfronta el Caldes contra Les Franqueses al Municipal Les Cremades (12,00h).

Els blaugrana no podran comptar per aquest matx ni amb Arnau Fortuny ni amb Kevin Caballero, baixes per sanció: “Són jugadors molt importants, però tenim gent a dalt amb qualitat suficient per suplir-los. La clau serà sobretot ser sòlids al darrere com contra el Vic Riuprimer i així segur que les oportunitats arribaran”, assenyala un optimista Pol Martí, que vol donar continuïtat a aquest dolç moment. El seu instint de depredador de l’àrea i la seva fam per marcar seran vitals perquè la Segona Catalana sigui l’hàbitat del Caldes una temporada més.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here