Les primeres hores de la prova han estat marcades per la boira / SUSANA SÁNCHEZ

 

La prova, celebrada al Circuit de Barcelona Catalunya, bat el seu propi rècord de participació entre federats, no federats i el duatló infantil. A banda, ha estat el duatló de carretera amb més participants dels que s’han celebrat fins ara a Catalunya

Eric Merino, del Club Natació Reus Ploms s’ha proclamat campió en categoria de federats amb un temps de 53m i 57s. Anna Noguera, del Club Atlètic Igualada, ha guanyat en categoria femenina amb un temps de 59 minuts i 22 segons


La 7a edició del Duatló de Granollers ha estat històrica. La prova s’ha celebrat aquest diumenge al matí i ha significat un record de participació: 900 duatletes repartits entre federats, no federats i participants del duatló infantil, han trepitjat l’asfalt del Circuit de Barcelona Catalunya. Mai cap duatló de carretera a Catalunya havia aconseguit una xifra tant alta de participació. Aquest fet, confirma la bona acceptació i la valoració positiva de la prova organitzada pel Club Triatló Granollers. “Fem un balanç molt positiu, hi ha hagut caigudes però cap de gravetat i destacaria d’enguany el gran nombre de participants i els molts membres de la organització que han ajudat a fer-lo possible”, destacava Paco Saéz, principal organitzador.

La primera sortida, la de federats, s’ha donat, puntualment, a les 9 del matí a la recta principal del Circuit de Barcelona Catalunya amb un total de 500 participants. A partir d’aquest moment, els participants de la categoria federats han hagut de completar tres segments. El primer ha sigut una cursa a peu de 5km equivalent a una volta al Circuit de Barcelona Catalunya. A continuació, i després de la transició, han recorregut 19 km en bicicleta completant 4 voltes al Circuit de Barcelona Catalunya. Ja en aquest moment, el guanyador Eric Merino s’ha anat distanciant dels seus perseguidors i ha completat en solitari tota l’etapa de ciclisme. Finalment, els duatletes han acabat amb una cursa a peu de 2,5km pels vorals del Circuit de Barcelona Catalunya fins arribar a la línia de meta.

La victoria ha estat per a Erik Merino (53m 57s) del Club Natació Reus Ploms. Tot seguit han arribat Marc Moreno (54m 30s) del Club Atlètic Igualada i Pablo Lopez (54m 33s) del Club Natació Mataró, en segon i tercer lloc, respectivament. “He tingut sensacions molt bones, m’he guardat als primers sectors però després he fet un pas endavant i m’he endut la victòria”, ha apuntat Merino que ha destacat “l’experiència de córrer al Circuit”.

El podi femení l’han format Anna Noguera (59m 22s) del Club Atlètic Igualada; Núria Peix (1h 1m 24s) del Club Natació Vic-ETB i Noemi Moreno (1h 1m 43s) del Club Atlètic Igualada; en primer, segon i tercer lloc respectivament. “M’he trobat molt bé i he gaudit molt, tot i que a la última volta he hagut d’apretar. El circuit sembla més pla però és puja i baixa tota l’estona”, ha remarcat Noguera

Per poder acollir l’alta participació amb les garanties de qualitat i seguretat, s’ha optat per una segona sortida oberta a duatletes no federats. Aquesta ha comptat amb les mateixes distàncies i el mateix recorregut que la prova per a federats. La cursa s’ha iniciat a les 11 del matí i el primer en creuar la meta ha estat Roger Manyà (48m 52s). En categoria femenina Clara Aulinas (1h 8m 25s) ha sigut la campiona.

Finalment, a les 13h, s’ha celebrat la VI edició del Duatló Infantil de Granollers amb la presència de 150 esportites. La prova té com a objectiu iniciar als més petits en el món de l’esport i crear un planter de futurs duatletes. S’ha dividit en 5 categories amb distàncies diferents per a cadascuna. Menuts (200m cursa a peu, 500m cursa en bicicleta i 200m cursa a peu), Pre-Benjamins (250m cursa a peu, 1000m cursa en bicicleta i 250m cursa a peu), Benjamins (500m cursa a peu, 2000m cursa en bicicleta i 500m cursa a peu), Alevins (1000m cursa a peu,3000m cursa en bicicleta i 750m cursa a peu) i Infantils (1500m cursa a peu, 6000m cursa en bicicleta i 1000m cursa a peu).

L’organització valora molt positivament aquesta VII edició del Duatló de Granollers. Destaquen l’alt nivell dels duatletes que han participat i l’augment de públic respecte en edicions anteriors. Famílies, amics i acompanyants han pogut gaudir de diverses activitats i molts d’ells asseguren que “és una experiència única per trepitjar el Circuit de Barcelona Catalunya i per gaudir de la competició”.

Els primers classificats de la prova i el gruix de participants han destacat en reiterades ocasions la bona organització del Club Triatló Granollers.  Els duatletes també agreixen l’espai on es disputa la prova i confirmen que “no és tant pla com sembla per televisió”.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here