Les roqueroles van guanyar ahir al migdia al Beti Onak de Navarra a la final de l’estatal i es converteixen en el primer equip femení del club que aixeca un títol estatal. Un campionat històric pel club roquerol que diu molt de la gran tasca de formació que porta a terme l’entitat des de fa moltes temporades


8 anys després que l’equip cadet masculí del BM La Roca aixequés el títol de campió d’Espanya, l’infantil femení del club ho ha tornat a aconseguir, convertint-se així en el primer conjunt femení de l’entitat roquerola que aixeca un títol estatal. Una final molt competida que les vallesanes van guanyar al Beti Onak navarrès després d’una pròrroga (20-22) en el pavelló municipal Ciutat d’Elda, València. Destacable el rendiment de totes elles com a equip, però hi ha hagut quatre jugadores que han sobresortit, per una banda la portera Aina Gómez, vital amb les seves parades. També Emma Cabezas i Esther Somaza, les golejadores de l’equip, i la pivot Paula Dueñas, que va completar una gran fase final i va marcar el gol que va donar el triomf a l’equip.

Una proesa extraordinària de l’equip entrenat per Ricard Asensio que entra de ple a la història del club de la Roca del Vallès: “Crec que quan estàs jugant una competició així, influeixen molts factors, no només a nivell tècnic, tàctic, d’estratègia, sinó també factors de convivència, relacions entre entrenadors i les pròpies jugadores. El que ens ha portat a arribar fins aquí ha sigut passar un any complicat, però hi han donat la volta, s’han unit moltíssim i han fet una pinya bestial que ens ha permès guanyar una final del Campionat d’Espanya. A nivell de joc ens ha portat a guanyar el títol la defensa, una portera que para molt, hem ajustat el sistema defensiu a les seves necessitats. Les noies s’han trobat molt còmodes, molt segures defensant, no tenien por dels rivals i han confiat molt en elles mateixes”, destacava a La Jornada del Vallès el tècnic del conjunt vallesà.

Amb aquest títol, el BM La Roca tanca una temporada brillant pel que fa a la base en la qual ha aconseguit classificar sis dels seus conjunts per jugar les fases de sectors estatals. Tres d’aquests equips, a més, han arribat al Campionat d’Espanya, dos d’ells a la final -el cadet masculí la setmana passada-, i l’infantil femení que va fer història aixecant el títol contra tot pronòstic a la final d’ahir davant el Beti Onak per 20-22.

“Són unes guerreres”

“Crec que és un equip en el qual cada jugadora ha assumit molt bé el seu rol, sap quina funció té dins del grup i totes han treballat molt. És un equip que li agrada molt treballar, els hi agrada molt l’handbol, són constants, són unes guerreres a la pista i s’ha vist, ja que en els moments difícils han apretat, no s’han rendit i han anat a totes”, destacava Asensio. De fet, tal com apunta el tècnic, les roqueroles van saber capgirar un marcador desfavorable de fins a 5 gols a les semifinals davant el BM Torrevieja i després de forçar la pròrroga van acabar vencent per 21-26. Per classificar-se per les semifinals havien guanyat el Salamanca (26-19), el BM Sanse (18-14), i al perdre davant el conjunt amfitrió, el BM Elda (25-19), van quedar segones de grup amb opció, però, a jugar les semifinals.

“Estem en un club que aposta pel femení i s’estan veient els resultats. Quan s’aposta des de la base com és en aquest cas, al cap dels anys es veurà reflectit en els primers equips. Els sentiments són de molta felicitat i satisfacció i sobretot d’agraïment als entrenadors, a l’entrenador del primer equip femení que m’ha donat les claus per arribar fins aquí, també al meu cos tècnic, que sense ells no hauríem guanyat el Campionat d’Espanya”, apuntava Ricard Asensio.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here