El Palautordera ha sumat els tres primers punts de la competició a casa. FOTO: CF PALAUTORDERA

El Palautordera, la PBB La Roca i el Llerona comencen la competició en una categoria nova per a elles, després de la bona temporada que els tres conjunts vallesans van protagonitzar el curs passat.   

Preferent femenina, grup 1


La reestructuració de les categories femenines que ha portat a terme la Federació Catalana de Futbol -arrel de la creació de la Reto Iberdrola i la Primera Nacional- ha afavorit que el Palautordera, la PBB La Roca i el Llerona segueixin competint junts a Preferent. L’estrena va ser el darrer cap de setmana amb la primera victòria del Palautordera i les derrotes per la mínima de les roqueroles i les lleronines.

Continuant amb la bona dinàmica del curs passat, el Palautordera es va imposar al Manlleu amb un resultat ajustat (3-2). Malgrat que la primera acció de perill la van protagonitzar les osonenques, l’equip de Carlos Segura va dominar els primers 45 minuts. Carla Atienza va marcar el primer de les vallesanes després d’una jugada combinada des del darrere i d’una passada a l’espai, que la futbolista va culminar amb una vaselina davant la portera rival. “El joc va ser brillant, amb moltes arribades, la possessió de la pilota i ocasions clares de gol. En vam tenir dues més que no vam aconseguir rematar. Podríem haver marxat al descans amb un resultat de 3 o 4 a 0”, afirma Segura. El Manlleu, amb l’objectiu de trobar l’empat, va augmentar la intensitat a la segona part, però Atienza va tornar a aparèixer amb una diana idèntica a la primera. “El domini va ser compartit, sense gaires ocasions, però amb un joc intens i atractiu”, explica el tècnic. Clàudia Garolera va mantenir viu el partit pel Manlleu en una acció de falta, malgrat que poc després les d’Osona es van fer un gol en pròpia porteria. Finalment, ja al minut 87, Carla Niubó va aprofitar una badada del Palautordera per fer pujar el segon. “El Manlleu va buscar l’empat però l’equip va estar molt sòlid, intentant mantenir la pilota i recuperar-la el més ràpid possible. És un resultat curt pel que es va poder veure a la primera part”, conclou Segura.

Per la seva banda, a nivell de resultats, la PBB La Roca no va poder començar amb bon peu a casa (0-1). El Sant Cugat va aprofitar l’única ocasió de gol que va tenir a la primera part -arrel d’un mal entès a la defensa de les roqueroles- per avançar-se al marcador amb un gol d’Alexandra Palencia. Les blanc-i-blaves van canviar la dinàmica al segon temps, tancant el rival al seu camp i amb més incidència en atac, malgrat que no van poder transformar cap oportunitat. “Sempre penso una cosa: si s’ha de perdre, que sigui amb arguments. Elles amb molt poc es van endur el partit. És cert que hem d’aprendre d’aquesta categoria, ja que qualsevol error castiga molt. Estic molt content i orgullós de la feina de les meves jugadores, ja que ho van donar tot i crec que la sort no va estar del nostre costat. Les felicito perquè crec que vam merèixer molt més”, explica l’entrenador, Rubén Álvarez.

Finalment, el Llerona tampoc es va endur els tres primers punts del camp de l’Atlètic Vilafranca (1-0). Els deu primers minuts, on Èlia Pelejà va marcar l’únic gol del partit, van ser crítics per les lleronines. “El desajust va ser total en atac i en defensa, vam perdre moltes pilotes en camp propi i ens vam precipitar massa en atac. No sé per quina qüestió vam sortir al partit amb dubtes”, assegura l’entrenador, Aaron Pérez. Després d’aquest xoc inicial, el Llerona va aconseguir controlar més la pilota durant la resta de l’enfrontament, malgrat que no va aconseguir transformar les poques aproximacions a la porteria rival. “Ens van fer mal en algunes recuperacions i van poder finalitzar en transicions i contraatacs. Ho hem d’ajustar a nivell d’equip, però estic molt feliç pel nivell competitiu de les jugadores i per com van afrontar-ho des d’un punt de vista emocional i humà. És molt llarg, hem de continuar treballant i tenim moltes ganes de fer-ho bé”, conclou Pérez.

En la segona jornada el Palautordera visitarà el Sabadell, mentre que la PBB La Roca es desplaçarà al camp del Riudoms i el Llerona rebrà el Fontsanta-Fatjó.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here