L’alcalde i la regidora d’Esports reben William Mbianda, responsable del projecte de l’entitat a la capital del Camerun, Yaoundé


“Ja fa anys intentàvem crear alguna cosa per ajudar els infants del nostre districte, però fins fa tres anys no teníem gran cosa. Amb l’arribada de les Franqueses hem pogut iniciar un gran projecte”, ha dit William Mbianda, president de l’associació camerunesa Cercle d’Educations, de Formation et de Sensibilitsation de la Jeunesse en la seva primera visita al municipi. Mbianda ha remarcat que gràcies a l’arribada del projecte de cooperació de l’AE Ramassà, el districte 2 de Yaoundé, el barri d’Etetack, pot donar suport a un centenar de nens a través de l’escola de futbol i n’ha escolaritzat a una trentena. Mbianda ha explicat que al barri no tenen serveis, no hi ha cap cap escola, ni cap centre de salut i que, ara com ara, i gràcies al projecte solidari han pogut començar a construir un petit camp de futbol.

Mbianda ha visitat les Franqueses durant una estada de tecnificació que ha realitzat a les instal·lacions del RCD Espanyol. L’alcalde, Francesc Colomé, i la regidora d’Esports, Montse Vila, l’han rebut en una trobada a l’Ajuntament que ha servit per reafirmar el compromís de col·laboració amb el projecte d’Etetack i a iniciar els tràmits per agermanar les Franqueses i Yaoundé. Colomé ha destacat el compromís del municipi amb els més desfavorits, una feina, ha dit, que s’ha intensificat des de 2011 amb la injecció de recursos i que l’estabilització dels darrers dos anys permet ara internacionalitzar-la amb projectes solidaris com el del Camerun. L’alcalde, a través de Mbianda, ha volgut fer arribar la voluntat de col·laboració al seu homòleg a Yaoundé. 

Mbianda ha estat acompanyat pels membres de l’AE Ramassà, amb el seu president, Pere Bufí i l’ideòleg dels viatges, Jordi Grivé, que també han aprofitat la trobada per anunciar un viatge a Gàmbia a la primavera i una nova visita a Etetack a l’octubre.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here