FOTO: Kilian Càtedra

La RFEF (Real Federación Española de Fútbol) ja ha decretat com resoldre les temporades no professionals, entre elles la Tercera Divisió amb l’EC Granollers implicat. Finalment, l’ens federatiu estatal he decidit que siguin els primers 4 classificats de cada grup els que es juguin, entre ells, una plaça a Segona Divisió B


Fa uns dies anunciàvem que les entitats del grup 5 de la Tercera Divisió en què competeix l’ECG van traslladar, per ampli consens, a la FCF una proposta en la qual aquesta campanya no hi hagués descensos i es disputés un play-off d’ascens a partit únic i en seu neutral formant-te part els 8 primers classificats. Una decisió que depenia de la federació estatal que ahir emetia un comunicat anunciant com resolia finalment les temporades de Segona B i Tercera Divisió.

Per evitar desplaçaments llargs, concentracions, hotels i àmbits en els quals no es poden garantir les distàncies mínimes de seguretat, la RFEF ha decidit que el ‘play-off’ d’ascens es jugarà amb els actuals quatre primers classificats de cada grup i entre ells. D’aquesta manera, no hi haurà sorteig amb equips d’altres federacions territorials, sinó que l’única plaça d’ascens en joc, només una per grup, quedarà resolta entre els propis participants de cada grup. D’aquesta manera, L’Hospitalet-Europa i el Terrassa-Sant Andreu seran els duels de semifinals per una plaça a la final que proclamarà el campió.

Els encontres seran a partit únic, a porta tancada i en una seu neutral. La gran final, també serà en les mateixes condicions de partit únic, porta tancada i seu neutral, que determinarà quin dels 4 equips catalans puja de categoria. Les dates de disputa s’han d’acordar amb la federació territorial, en aquest cas la Federació Catalana de Futbol.

Evidentment, tenint en compte això, la primera mesura mesura anunciada ahir va ser donar per finalitzades les lligues regulars. Les jornades restants dels campionats no finalitzaran i la classificació final es quedarà tal com s’havia deixat a la jornada 27, moment del confinament obligatori. Així, L’Hospitalet finalitza primer amb 59 punts, el Terrassa segon i el Sant Andreu tercer, ambdós amb 53 punts i l’Europa quart amb 50. Els equips més golejadors han estat Hospi i Europa amb 59 gols mentre que el menys golejat ha estat el Terrassa amb només 19 dianes encaixades i precisament tots tres conjunts realitzaran el ‘play-off’ d’ascens.

Per sota, cap dels equips baixarà de categoria i els mateixos equips de la part baixa, Igualada amb 25 i Sants amb 22 punts tancaven la classificació, formaran part de la Tercera Divisió 2020/2021.

LES DADESL’EC Granollers acaba la tempoarda vuitè amb 43 punts amb un balanç positiu de 13 victòries, 4 empats i 10 derrotes. A banda els de José Solivelles han estat el tercer equip més golejador de la categoria amb 50 dianes en els 27 partits que ha disputat.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here