Un dels equips de l'AE Ramassà a Camerun

La visita serà avui, 17 de febrer, a les 17 h  al consistori franquesí


Ramassà Camerun és el nom d’un equip de futbol del suburbi d’Etetack, situat a les afores del nord a la ciutat de Yaoundé, capital del Camerun. El club de Les Franqueses del Vallès va crear un gran vincle amb els dirigents del centre juvenil del barri, en la seva estada, l’abril del 2017. Tant és així que el centre juvenil va agafar el nom de l’entitat franquesina i va crear, a banda de tres equips de futbol, una escola de dansa i un centre d’arts marcials.

William Mbianda és coordinador del projecte Ramassà Camerun on gestiona el dia a dia del centre de formació i l’escola de futbol del Ramassà Espoir d’Etetack. També és el president de l’associació camerunesa Cercle d’Education, Formation et Sensibilisation de la Jeunesse (CEFOSJEC) del barri d’Etetack, a la ciutat de Yaoundé.

Durant el mes de febrer visita Barcelona amb l’objectiu de fer el seguiment del projecte, participar en formacions tècniques i conèixer els mètodes de treball del futbol base del RCD Espanyol de Barcelona.

L’escola de futbol d’Etetack compta amb uns 100 nens i nenes, dels quals 32 reben ajudes per a la seva escolarització en escoles del barri i per a la realització de reforç escolar. El projecte Ramassà Camerun pretén treballar per a l’accés a l’educació, la sanitat i la igualtat de gènere, utilitzant el futbol com a eina de transformació social. 

Sens dubte, un èxit solidari i de cooperació sense precedents de l’AE Ramassà que és el primer club de la comarca i segurament de Catalunya i de l’estat, a comptar amb una entitat vinculada i que porta el mateix nom al continent africà.


HEMEROTECA

(VÍDEO) La presentació d’un dels equips del Ramassà al Camerun

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here