La plantilla 2016-2017 de l'AE Ramassà / MANEL LAGUNA
La plantilla 2016-2017 de l’AE Ramassà / MANEL LAGUNA

o El club de Les Franqueses del Vallès ha evolucionat molt en les dues darreres temporades coincidint amb els viatges solidaris a l’Àfrica

o Una evolució extraordinària que ha permès a l’equip fer un pas endavant a nivell esportiu i, sobretot, ser reconegut com a ambaixador de les Nacions Unides gràcies a la seva tasca solidària al continent africà


La celebració dels 40 anys de l’Associació Esportiva Ramassà, ara fa dues temporades, va marcar un punt d’inflexió a la història de l’entitat. El club tenia dues opcions, seguir en caiguda lliure i acabar desapareixent o canviar les coses i crear un projecte per ser un equip, com a mínim, competitiu. La voluntat de canvi també va anar lligada amb el projecte que el març del 2014 va iniciar l’entitat, els viatges solidaris a l’Àfrica, amb una primera aventura a Etiòpia (2014) i una segona a la República de Benín (2015). “Érem un equip solidari que estava fent coses molt interessants i això no podia perdre’s”, va apuntar fa uns mesos el tècnic del conjunt franquesí, Jordi Grivé, en una entrevista a La Jornada del Vallès.

Així, Grivé que havia jugat 17 temporades amb el Ramassà, va ser l’ànima de la revolució que viuria el club, i és que va passar del terreny de joc a la banqueta. El tècnic de l’Ametlla del Vallès va renovar per complet la plantilla incorporant un total de 14 jugadors. Una renovació que va ser totalment exitosa, i és que l’equip de Les Franqueses va ser la gran revelació del grup 9 de Quarta Catalana la passada campanya. El balanç va ser molt bo: 16 victòries, 3 empats i 8 derrotes, unes xifres que van permetre a l’equip acabar en 6a posició. A banda, a mitja temporada l’entitat va realitzar la tercera aventura africana, aquest cop a Uganda on jugaria un partit carregat de simbolisme el dia de Sant Jordi.

Enguany, la temporada de la consolidació

Aquesta temporada l’equip ha donat continuïtat al projecte que va iniciar l’anterior campanya, conservant el bloc i incorporant 5 jugadors que han reforçat el conjunt. “Tenim un bon equip, la gent nova ve amb molta il·lusió i crec que podem fer un bon paper”, destacava Grivé aquest passat dissabte en el qual l’equip va fer la presentació oficial. Una presentació que va anar precedida de la 5a jornada de lliga en la qual els franquesins van vèncer al CF Santa Agnès (4-2), un dels equips que lluitarà per estar a la part alta. De fet, l’AE Ramassà ha començat a totes aquesta nova temporada, sumant 3 victòries i 2 empats, que els han permès posicionar-se en una meritòria quarta posició.

Els de Jordi Grivé han anotat 23 gols en els primers 5 partits de lliga / MANEL LAGUNA
Els de Jordi Grivé han anotat 23 gols en els primers 5 partits de lliga / MANEL LAGUNA

“És una lliga molt difícil, hi ha equips molt competitius però crec que plantarem cara”, apuntava Albert Viñolas, capità des de fa vàries temporades, que ha viscut en primera persona la metamorfosi de l’equip. Viñolas ha passat de portar el braçalet de capità d’un equip que ocupava les darreres places de la taula a un equip que competeix amb el cap ben alt: “Realitza molt poder competir i jugar de tu a tu amb els equips de dalt. A través dels viatges solidaris hem anat creixent i s’ha notat molt esportivament, sobretot pel tema dels valors humans que tenim, per la bona relació amb els companys i això es nota sobre el terreny de joc”, destacava.

L’AE Ramassà, ambaixador de les Nacions Unides
ramassa-nu1
Des d’aquesta temporada la samarreta de l’AE Ramassà llueix l’emblema de les Nacions Unides

El passat 15 de setembre l’AE Ramassà va ser nomenat ambaixador de les Nacions Unides en reconeixement a la seva tasca solidària en una gala que va tenir lloc a La Haia. Aquest títol valora el vessant més humanitari del club, que l’ha abanderat en les seves expedicions a l’Àfrica. El seu objectiu és el de transmetre, a través de l’esport, valors com la justícia, la integració, el treball en equip, la cooperació i l’educació. Així, el club franquesí forma part d’un dels 17 projectes globals, que l’Organització Mundial ha marcat com a essencials per al desenvolupament sostenible del planeta.

ramassa-nu
Jaume Guerra i Marc Larripa, representants del Ramassà a la gala de les Naciones Unides

El projecte de l’AE Ramassà forma part de l’objectiu número 16 i compte amb l’ugandès Victor Ochen com a ambaixador. La meta 16 promou la pau i la inclusió social per al desenvolupament sostenible, fent possible l’accés a la justícia i a la construcció d’institucions inclusives, responsables i efectives en tots els nivells. En aquest acte, l’AE Ramassà va firmar el conveni que l’acredita com a ambaixador mundial de les Nacions Unides, així com també va compartir l’experiència viscuda al llarg d’aquests anys. “Ens fa molta il·lusió ser representants de les Nacions Unides, més que pel càrrec que és molt important, per tot el que representa, però sobretot perquè és la consecució dels viatges solidaris; tot aquest treball es veu valorat, és un orgull i esperem fer-ho molt bé i estar a l’altura”, remarcava Jordi Grivé.

La clau d’aquest nomenament va ser Victor Ochen, un dels principals activistes de l’Àfrica i actual ambaixador de les Nacions Unides per a Projectes Globals  La relació entre l’A.E. Ramassà i Ochen va començar aquest abril, durant el viatge solidari que va fer l’equip a Uganda. L’ugandès captivat per la tasca social i educativa que els vallesans porten fent al continent africà des del 2014, va voler homenatjar l’equip atorgant-li el títol d’ambaixador del Projecte 16 de les Nacions Unides per aconseguir un món millor.

Nova expedició solidària 2017: Camerun
ae-ramassa7
Imatges del darrer viatge solidari a Uganda / AE Ramassà

L’AE Ramassà ja està començant a treballar en la seva nova aventura solidària al continent africà. El pròxim destí serà Camerun on, a part de jugar un partit de futbol, que els enfrontarà amb un dels principals equips del país, recorreran els principals punts del territori amb una missió solidària: entregar material escolar i esportiu a nens i nenes de la zona, com ja va fer en els darrers tres viatges. Per la seva part, les Nacions Unides ja ha declarat el seu compromís i destinarà material per repartir durant el viatge. Així, ja ha començat el compte enrere perquè un dels equips més modestos del futbol català torni a l’Àfrica per viure una nova experiència inoblidable.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here