L’AE Ramassà, a punt d’emprendre la quarta aventura a l’Àfrica

0
1582
L'any passat el club de Les Franqueses del Vallès va viatjar a Uganda / AE RAMASSÀ

El proper 9 d’abril una expedició del club franquesí marxarà cap a Camerun en el que serà el quart viatge solidari i esportiu de l’equip al continent africà. Enguany s’emportaran més de 700 kg de material esportiu i escolar, a banda de 9.000 € que han recaptat per tal de construir una biblioteca al país que portarà el nom del club


Tot va començar a Etiòpia el 2014, va seguir a la República de Benín el 2015, a Uganda l’any passat i enguany l’AE Ramassà viatjarà fins a Camerun, en el que serà el quart viatge esportiu i solidari de l’entitat al continent africà. L’expedició franquesina marxarà el proper 9 d’abril amb les maletes carregades d’il·lusió i de material esportiu i solidari, en el que serà una nova experiència inoblidable per les més de 30 persones que en formaran part.

De les quatre edicions, aquesta serà la que tindrà un flux de solidaritat més ampli. A banda, dels més de 700 kg de material esportiu i escolar, l’entitat franquesina es va comprometre amb l’ONG de Vic Insolàfrica a recaptar 5.000 € per construir una biblioteca a la localitat de Kribi. Una tasca gens fàcil i molt laboriosa, que gràcies al treball dels dirigents de l’entitat ha estat molt exitosa i s’ha pogut recaptar quasi el doble, més de 9.000 €. Una xifra estratosfèrica que multiplica per 4 els prop de 2.000€ que van repartir l’any passat a Uganda. Els diners per construir la biblioteca han sortit de patrocinis directes, aportacions de particulars, d’unes guardioles repartides per les Franqueses i el Vallès Oriental i també del llibre ‘El somni d’en Jan’ que, tot i ser gratuït, es podia comprar aportant el que desitgés cadascú.

Fruit dels viatges, l’AE Ramassà és, des de l’any passat, equip ambaixador de les Nacions Unides, que ha volgut col·laborar amb la tasca solidària d’aquest any del club franquesí aportant milers de llibres per la biblioteca, entre altres. Fruit de la col·laboració amb Insolàfrica per tal de crear la biblioteca, aquesta portarà el nom del club de Les Franqueses i es començarà a construir durant el viatge. A banda, de la construcció de la biblioteca, Insolàfrica i el Ramassà també realitzaran activitats plegats a Kibri, i és que l’expedició realitzarà diferents activitats i tallers amb els nens de l’ONG com seran tallers esportius però també de dibuix, de fotografia, entre altres.

L’Sport Dragon, el rival del gran partit del viatge

En cada viatge, l’AE Ramassà s’ha enfrontat contra un dels equips potents del país. A Etiòpia van jugar contra el Saint George, a Benín contra el Pantheres FC Djogou, a Uganda contra el Kampala Capital City Authority FC i a Camerun s’enfrontaran a l’Sport Dragon, segon classificat de la lliga. Un partit que tindrà lloc l’11 d’abril al Militar Stadium de Yaoundé, la capital del país, amb capacitat per a 5.000 persones. El club camerunès porta dies fent promoció de l’enfrontament i es preveu una bona entrada, tot i que l’entrada no serà gratuïta i els aficionats locals hauran de pagar.

No serà l’únic partit que disputin els franquesins, ja que també jugaran un partit a les instal·lacions d’un centre en el qual entrenen les categories inferiors de l’Sport Dragon, lloc en el que també entregaran material solidari. A banda, també jugaran un partit a Kribi, la localitat en la qual opera l’ONG Insolàfrica.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here