L’AE Ramassà, club de futbol i ONGD

0
163
El club franquesí porta anys fent viatges esportius i solidaris a l'Àfrica / AE RAMASSÀ

L’Associació Esportiva Ramassà, que des de 2014 desenvolupa projectes esportius de cooperació internacional, s’ha inscrit en el Registre d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGD) de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament.

Ahir, 17 de juny de 2020, l’A.E. Ramassà es va convertir oficialment en ONGD. Després d’uns mesos tramitant la sol·licitud, el club va rebre l’aprovació final d’inscripció al registre que gestiona l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament (ACCD). Aquest fet suposa un gran pas per a l’entitat, ja que reforça el seu compromís amb els diferents projectes que coordina tant a nivell nacional com internacional. El que va començar com un viatge a terres africanes l’any 2014, ha anat evolucionant i creixent fins al punt d’implementar una escola de futbol i un centre de formació per a infants i joves en risc d’exclusió social en el barri d’Etetack, a Yaoundé (Camerun). Durant tots aquests anys, els projectes han anat diversificant-se i han començat a sorgir noves idees per treballar també a nivell local.

L’A.E. Ramassà, gràcies a la col·laboració que va iniciar el 2016 amb el Sr. Victor Ochen (president de l’African Youth Initiative Network-AYINET, ambaixador de Nacions Unides i conseller d’ACNUR) i reafirmada el passat 2019, seguirà així treballant, ara també com a ONGD, per fomentar l’esport com a eina de transformació social i actuant com a club ambaixador dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Sobre l’AE Ramassà

L’Associació Esportiva Ramassà és un club de futbol del municipi de Les Franqueses del Vallès, fundat el 1975. El tret diferencial de l’entitat és la seva vessant solidària, reconeguda a nivell internacional. Durant els darrers 6 anys, ha dut a terme projectes de cooperació en diferents països d’Àfrica (Etiòpia, Benín, Uganda, Camerun, Madagascar i Costa d’Ivori), incloent-hi l’organització de partits de futbol contra els millors equips de cada país.

En cada viatge, l’AE Ramassà col·labora amb una ONG local i l’ajuda a finançar els seus projectes. Aquesta trajectòria l’ha portat a convertir-se en ambaixador dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i en membre col·laborador de l’African Youth Initiative Network (AYINET). El principal objectiu del club és utilitzar l’esport com a motor de desenvolupament per a infants I joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. El club està inscrit en el Registre d’Entitats Esportives de Catalunya, amb número 9745. A partir d’ara, també està inscrit en el Registre d’ONGD, amb el número 770.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here