FOTO: ULTRA MONTSENY

El 7 d’abril del 2018, se celebrarà la 4a edició de la Ultra Montseny, amb sortida a Cànoves i Samalús. La prova, que serà de 74 km i 4.570 m de desnivell positiu, tornarà a passar pels llocs més emblemàtics del Parc Natural del Montseny. A més a més, donarà el tret de sortida a la primera de les tres curses que formaran part de la Lliga Catalana Ultra TrailsFont: Ultres Catalunya


La Lliga Catalana Ultra Trails neix amb la intenció d’oferir als corredors amants de les curses per muntanya d’ultra resistència un nou circuit que els permetrà conèixer la diversitat i riquesa paisatgística que tenim a Catalunya. Després de la desaparició de la Catalonia Ultra Cup, serà el segon circuit de curses de llarga distància que hi haurà en terreny català juntament amb la Copa Catalana de Curses d’Ultra resistència de la FEEC.

Estarà conformada per tres proves:

Ultra Montseny (74km i D+4.570m), el 7 d’abril del 2018.

Ultra Trail Valls d’Àneu,  (96km i D+7200m), el 28 i 29 de juliol.

Roures Extrem, (90km i D+5.400m), el 27 i 28 d’octubre.


Ultra Montseny (07/04/2018 – 74km i D+4.570m)

Cànoves-Cànoves 74K
Viladrau-Cànoves 35k

El poble vallesà de Cànoves i Samalús serà l’epicentre de la quarta edició de la Ultra Montseny i segueix amb la intenció de canviar cada any la ubicació de sortida i arribada amb la finalitat de fer conèixer als participants les poblacions que circumden aquesta serralada prelitoral. Per aquest 2018 es redueix la distància fins als 74 quilòmetres i tornarà a visitar alguns dels llocs més emblemàtics del Parc Natural del Montseny. “La novetat és la sortida des de Cànoves seguint la filosofia de la Ultra Montseny, amb una distància de 74k la Ultra, i el trail de 35k amb sortida a Viladrau i arribada a Cànoves”, apunta Melcior Truncal, de l’organització. Les inscripcions s’obren avui.

Ultra Trail Valls d’Àneu (28-29/07/2018 – 96km i D+7200m)

Considerada una de les curses d’ultra resistència més potents i salvatges de Catalunya. Les valls d’Àneu es tornaran a engalanar per celebrar la seva quarta edició i tornar a mostrar la bellesa d’un circuit espectacular al voltant de cims que voregen els tres mil metres d’alçada. A més de formar part de la LCUT, tornarà a ser puntuable per la Copa Catalana FEEC i el circuit Alpin Ultras. L’obertura d’inscripcions es realitzarà aquest mes de desembre. Llegiu aquí l’edició 2016.

Roures Extrem (27-28/10/2018 – 90km i D+5.400m)

La tercera edició dels Roures Extrem consolidarà el recorregut d’aquest any a través del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet. Un itinerari que ha sorprès a molts dels nouvinguts per aquests paratges. La organització preveu obrir inscripcions cap a l’estiu del proper 2018. Així va ser l’edició 2016.

Per a ser considerat en la classificació final, caldrà participar en un mínim de dues proves.  Resultarà vencedor aquell corredor que obtingui la millor puntuació en les tres curses (sistema de puntuació encara per definir). També hi haurà una classificació per parelles. Al finalitzar la competició hi haurà entrega de premis en metàl·lic i material esportiu pels vencedors.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here