A partit d’ara la modalitat de natació s’anomenarà natació artística, una nova nomenclatura que ja han assumit les federacions i clubs que compten amb aquesta disciplina esportiva


La natació sincronitzada s’anomenarà a partir d’ara natació artística. Així ho va oficialitzar el congrés de la Federació Internacional de Natació (FINA) celebrat el passat mes de juliol, a suggeriment del Comitè Olímpic Internacional (COI). Segons les autoritats internacionals de la modalitat esportiva, passar a anomenar-se així per estimular la seva popularitat i equiparar-se a disciplines com la gimnàstica artística: “La decisió motivarà que sigui una discplina millor entesa entre el públic i els mitjans”, assegurava Sam Ramsamy, vicepresident de la Federació Internacional de Natació.

El CN Granollers, present al Seminari de Natació Artística de la RFEN

El Club Natació Granollers va assistir al Seminari de Natació Artística que la Real Federación Española de Natación (RFEN) va celebrar el passat cap de setmana a Madrid, amb més de 180 assistents, entre entrenadors, jutges territorials i estatals. Entre ells, s’hi trobaven la directora esportiva la secció, Muriel Escalé, i l’entrenadora i coordinadora de base, Mari Carmen Orfila, que es van posar al dia sobre les novetats del Reglament FINA 2017-21 (on ja queda instaurada la nova nomenclatura de ‘natació sincronitzada’ per ‘natació artística’), els nous elements tècnics i figures, així com els projectes de la RFEN per aquesta modalitat esportiva, com per exemple, els canvis en els nivells de valoració per a assistir a un Campionat d’Espanya.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here