El proper mes de març tindrà lloc a Aiguafreda la 20ena edició de la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost. Una edició especial que vindrà carregada de novetats amb la participació assegurada d’atletes d’elit. Des del dissabte 31 d’octubre els corredors ja es poden inscriure a la prova que compta amb 900 places


 

J.C/ A quatre mesos vista, la organització de la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost ja té bastant coll avall la preparació de la prova, que enguany complirà un aniversari especial, el 20è. A partir d’aquest dissabte els corredors ja poden començar a apuntar-se tant a la Vertical (7 km) que es disputarà dissabte 19 de març, com a la Mitja Marató (21 km) i la Mitja (42 km) que es disputaran el diumenge 20 de març del 2016. La organització té 900 places d’inscripcions, 100 de les quals reserva pels atletes d’elit.
Una edició que deixarà enrere el Campionat d’Espanya que es va celebrar fa dos anys i la SkyRunner National Championship de la darrera edició per tornar al format original. Així, enguany la cursa serà Gran Premi Diputació de Barcelona Inverse: “Vem voler formar part d’aquests formats per donar a conèixer la prova als atletes d’elit, però tornem als inicis perquè formar part d’aquelles proves no compensa econòmicament” va afirmar a La Jornada del Vallès, Toni de Arriba, el principal organitzador.

Àmplia presència d’atletes d’elit

Un fet diferencial de la prova seguirà sent, però, la participació d’atletes d’elit. Jessed Hernández, tercer en la darrera edició, competirà  a la cursa juntament amb tot l’equip Inverse que el mateix Toni de Arriba liderarà com a ‘team manager‘. Una gran notícia és la participació de Maite Maoira, campiona en la darrera edició i Ainhoa Cortázar, excampiona del món. Gemma Arenas, segona classificada l’any passat és probable que també participi però encara no ha confirmat la seva assistència. El campió en categoria masculina la darrera edició, Luis Alberto, tampoc ha confirmat la participació: “Pot ser que vingui però dependrà de la voluntat del seu equip”, va apuntar de Arriba. L’any passat no hi va participar però la organització també té previst posar-se en contacte amb Núria Picas.

Una cursa feta per corredors

Si per cosa destaca la Cursa de la Vall del Congost, a part de la bellesa del recorregut i de la duresa de la prova, és per la bona organització. L’Associació de Corredors de La Vall del Congost fa anys que organitza la prova amb un èxit absolut: “El fet que la prova la preparem persones que hem estat corredors tota la vida fa que sigui una cursa totalment pensada pels corredors en tots els aspectes. Evidentment, la fem com si l’haguéssim de córrer nosaltres mateixos i això els participants ho noten”, explicava a aquest diari Toni De Arriba.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here