La prova vallesana, que va comptar amb més de 400 corredors, va repetir la xifra recaptada en la passada edició i ja ha aconseguit 35.000€ en les curses disputades fins el moment. 

Un any més i ja en van 7, la cursa solidària Els 10 km de Les Franqueses va tornar a ser un èxit d’organització, baixant l’assistència respecte l’anterior edició però tornant a recaptar 8.000 €, gràcies a les aportacions econòmiques dels patrocinadors i de l’Ajuntament de Les Franqueses.

Així, entre totes les edicions la prova ja ha aconseguit recaptar més de 35.000€ que han anat íntegrament destinats a la investigació contra el càncer de ronyó a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Una cursa que al llarg dels anys s’ha anat consolidant aconseguint amb escreix dos dels objectius de la seva creació, crear una cita al calendari atlètic català i recaptar fons per a una causa solidària. 

417 participants van prendre part a la sortida que va tenir lloc a les 10 del matí de la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall. El circuit, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, va ser igual que el de les dues darreres edicions i consistia a donar dues voltes a un circuit de 5 km per l’interior de la població franquesina.

El guanyador de la prova va ser Alberto Casado amb un temps de 34 minuts i 54 segons, seguit de Sergi Saéz, que va creuar la línia de meta 24 segons més tard i va completar el podi José David Ruiz amb un temps de 35 minuts i 46 segons.

En categoria femenina, la guanyadora per quart any consecutiu va ser Sílvia Segura, del Club Atletisme Les Tortugues de La Garriga. Segura, que va quedar 16a de la general, va completar el recorregut amb un temps de 37 minuts i 55 segons. Elisabet Martín va ser segona entrant dos minuts més tard i va completar el podi Ana Belén Garcia amb un temps de 40 minuts i 50 segons.

Una cursa que va ser possible gràcies a la tasca d’una norantena de voluntaris:“M’agradaria destacar com sempre la tasca dels voluntaris, majoritàriament socis d’a4elkm, però també amics i familiars. A tothom li agrada col·laborar per tal de donar el millor servei al corredor”, apuntava Jaume Aragonès, un dels principals organitzadors dels 10 Km de Les Franqueses.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here