Com en les darreres edicions la prova, amb les inscripcions exhaurides des de fa setmanes, tindrà un circuit de 40 km més exigent i un de 25 km més assequible, ambdós comuns fins al km 15


prehistrica

Aquest diumenge tindrà lloc a la Roca del Vallès la 19a edició de la Prehistòrica, una de les curses de BTT més participatives d’arreu del territori català. La prova, organitzada per l’entitat roquerola La Roca en Bike, enguany comptarà amb 1.800 participants, els mateixos que en les darreres edicions, i és que la cursa està limitada a aquest nombre de ciclistes. “Els corredors tenen moltes ganes de Prehistòrica, hi ha molt interès per poder-la córrer, senyal que realment fem una pedalada entretinguda i la gran majoria d’ells repeteixen”, destaca el principal organitzador, Jordi Solanes, a La Jornada del Vallès.

La prova transcorre pel Parc de la Serralada Prelitoral, amb un recorregut amb bastanta pista però també amb corriols i triatleres per fer gaudir de valent els participants. “El traçat del recorregut cada any és mes difícil, degut a les limitacions del Parc de la Serralada, però estem satisfets amb el que hem pogut dissenyar, creiem que un cop més tots els participants del la Prehistòrica el podran gaudir”, remarca Solanes.

Com en les darreres edicions, hi haurà dues sortides; la primera a les 8,30 hores, en la qual sortiran els participants més ben preparats, uns 500, i a partir de les 8,45 hores començaran a sortir els més de 1.000 participants populars de forma esglaonada. Dues sortides diferents amb l’objectiu de facilitar la cursa als ciclistes i que no hi hagi aglomeracions. Pel que fa als recorreguts, els ‘bikers’ tindran l’opció de fer-ne un de 25 km més assequible, amb un desnivell acumulat de 575 metres, i un de 40 km més exigent, amb un desnivell acumulat de 1196 metres. Els dos recorreguts seran comuns fins al km 15.

Tot i no ser una cursa competitiva, la Prehistòrica sempre compta amb corredors d’elit. Aquest any serà el cas de Roger Argelaguer, Guillem Muñoz, Ismael Ventura, Marc Donadeu, Ferran Pascual i Oscar Ferrer, entre altres.

La dada

Un cop més la Prehistòrica tindrà la seva part solidària aportant 1 € de cada inscripció a l’Hospital Sant Joan de Déu per la investigació de projectes de pediatria

(VÍDEO) El reportatge de la 18a edició de la Prehistòrica

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here