El simulador, creat pel tècnic del primer equip del CH Sant Esteve de Palautordera, Pau Ventura, ofereix infinitat de variants que permeten entrenar cadascun dels detalls del joc


El pròxim 27 d’agost a les 18,30 hores el Club Handbol Sant Esteve de Palautordera presentarà a les instal·lacions de l’entitat, al pavelló ‘Els Quatre Hereus’, el ‘keeper-simulator’, un simulador virtual per a l’entrenament del porter d’handbol creat per l’actual tècnic del primer equip, Pau Ventura. Es tracta d’un vídeojoc que permet entrenar analíticament els porters d’handbol (de totes les edats i nivells). L’acte comptarà amb la presència de membres de Handporters, que seran els encarregats de jugar al simulador per mostrar les múltiples opciones que té. Tots els assistents podran provar-lo un cop acabada la presentació en la qual també se’n sortejarà un.

Una mostra del simulador

“Ens hem fixat en la fórmula 1 o l’aviació, on l’ús de simuladors ha permès reduir molts costos i ser molt analítics en l’entrenament”, explica Ventura. La màquina ofereix infinitat de variants que permeten entrenar cadascun dels detalls del joc. I és que fer de porter d’handbol és gairebé un esport diferent i requereix un entrenament totalment específic.

Un simulador que amb el pas del temps ha anat millorant: “Fa dos anys que vam començar el projecte del simulador, i l’hem anat millorant amb noves versions pràcticament cada setmana. Amb aquesta tecnologia entrenem els porters del CH Sant Esteve des de fa temps i, de moment, ha repercutit molt positivament tant en el rendiment com en la motivació dels esportistes”, destaca Ventura. El club del Baix Montseny ja va utilitzar el simulador en el seu campus de tecnificació de porters celebrat el passat mes de març.

Més informació a la web del simulador clicant aquí

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here