Josep Maria Mas juntament amb tot l'equip de la candidatura

A La Jornada del Vallès parlem amb Josep Maria Mas, president del CN Granollers des del 2004. Granollerí de naixement, Mas, que és soci de l’entitat des del 2001, ha treballat a totes amb el seu equip durant aquests darrers anys per tal de fer créixer l’entitat, que actualment viu el millor moment de la seva història. Parlem amb ell de les propostes que aporta la seva candidatura continuista, “Junts, per a seguir fent camí”, del passat, present i futur de l’entitat i què creu que poden aportar de nou si finalment tornen a sortir elegits


Quin balanç fa dels seus 13 anys com a president del CN Granollers?
El balanç que podem fer és que hem avançat molt en la projecció del club durant aquests darrers anys, i des de les diferents vessants de l’entitat. En l’àmbit esportiu, amb els diferents esports: natació, natació sincronitzada, waterpolo i gimnàstica artística. En l’àmbit de la salut comptem amb programes adaptats a diferents perfils de socis i usuari, ‘fitness’, amb un programa molt complet i compensat d’activitats dirigides, hipopresius, etc. En l’àmbit social, hem i seguim col·laborant amb entitats de Granollers (Creu Roja, Oncovallès, Banc dels Aliments, entre altres), així com també hem generat activitats perquè el soci gaudeixi generalment vinculades a l’àmbit de l’activitat física i l’oci. Pel que fa a la vessant econòmica, hem estabilitzat les finances del club, per poder tenir un futur millor i poder estudiar les millores de la nostra instal·lació, necessàries per poder competir a tots nivells. La conclusió és que hem consolidat el club a nivell esportiu, social i econòmic.
Què el va portar a presentar-se a les eleccions 13 anys enrere? Amb quines condicions va trobar el club quan va entrar-hi l’any 2004?
El 2002 vaig entrar a la junta del President Víctor Pérez com a tresorer. El club estava sortint d’una crisi molt profunda, tenia un deute de 85 milions de pessetes que els anteriors presidents, Pablo Ibañez i Santi Ribell, ja havien començat a revertir. La il·lusió per fer del CNG un club gran a tots nivells, em va portar a treballar per millorar la situació econòmica del club. Ho vam aconseguir, però ens va costar molt, moltes hores de treball i esforços, i aquí he d’agrair la feina feta per tots els treballadors del club; sense la seva implicació no hagués estat possible tenir el club que tenim ara. Llavors vam fer el projecte esportiu, canviant la forma de treballar de totes les seccions i els organigrames que les componien i això va fer que ara siguem uns dels millors clubs esportius. Seguidament vam treballar per millorar tota la nostra instal·lació, l’hem anat modernitzat dins les nostres possibilitats i en aquests moments tenim una de les millors instal·lacions del Vallès. Ara ja som totalment competitius, per a poder lluitar amb qualsevol instal·lació de la comarca. Aquests últims anys han estat molt difícils, però l’equip humà del nostre club, els treballadors, han treballat i lluitat per fer el millor CNG de la història.
Per què decideix tornar-se a presentar com a candidat a la presidència del CN Granollers?
Per donar continuïtat a projectes socials i esportius que vam començar en legislatures anteriors i no vam poder completar per la crisi que també ens va colpejar molt durament. Volem dotar el club d’un servei mèdic específic pels nostres esportistes, socis i treballadors. Per tant, volem continuar millorant el club a tots els nivells. Primer amb la infraestructura de l’equipament, de la mà de l’Ajuntament de Granollers, en allò que ells ens puguin ajudar. També volem dotar de les eines i recursos necessaris per millorar la qualitat dels nostres esportistes, de forma integral, on es conjuguen els aprenentatges d’habilitats esportives i desenvolupament de les capacitats físiques, amb l’assumpció de valors i hàbits saludables. També volem millorar amb tot el que puguem les activitats dirigides als usuaris relatives al manteniment, la imatge personal així com la salut, dotant les activitats de més recursos materials. Per altra banda, la vinculació de l’activitat física i salut ha fet que augmentés significativament el grup de socis/es amb més edat, per tant volem també fer-los partícips de la vida social del club i per això, em fa molta il·lusió el projecte de programes d’activitats que farem per ells i les seves famílies.
Quins són els punts claus de la seva candidatura?
Crear un espai de descans pels treballadors. Això és molt important. Fossat i modernització dels aparells de la sala de gimnàstica artística, nou vestidor per esportistes, modificació piscina exterior, pista de pàdel, pista poliesportiva, piscina per nadons, aparcament segur per bicicletes, ampliació de l’espai de ‘fitness’. Instaurar la diada de la gent gran, potenciar la diada del soci i activitats familiars i per nens. Vetllar per la progressió acadèmica dels nostres esportistes, seguir amb el projecte IAP, formació i desenvolupament de les persones utilitzant l’esport com a mitjà per a transmetre valors de convivència, de respecte i de joc net. Assegurar l’estabilitat financera del club i crear una fundació per assegurar ingressos per les nostres seccions. En resum, fer tot allò que faci possible un creixement sostingut del nostre club, fer-ho amb el nostre actiu més important, els treballadors, ells fan aquest club gran, ells fan que aquest club estigui reconegut a tots nivells.
Evidentment, la seva és una candidatura continuista que vol seguir aportant al club una gestió que l’ha portat a viure els millors moments de la seva història. Què creu que poden seguir aportant al CN Granollers si surten elegits?
Aplicant els punts del nostre programa, crec que podrem millorar substancialment en tots els aspectes: esportius econòmics i socials. De fet, aquesta és la idea i en això posarem la nostra energia i el màxim interès si sortim elegits.
Una de les propostes de la seva candidatura és la creació d’una fundació de l’entitat. Quin objectiu té?
Bé, això va vinculat a l’àmbit esportiu. La fundació té per objectiu rebre dotacions econòmiques d’empreses que vulguin col·laborar amb l’esport de base i d’elit, i d’on esdevenen uns avantatges fiscals per les mateixes. L’objectiu és el de dotar recursos econòmics que ajudin a formar els nostres esportistes, amb la fita de futur per arribar a ser olímpics i aquest és un programa on hi participen diferents administracions. El club treballa conjuntament amb el CSD (Consejo Superior de Deportes), Hisenda i la RFEN (Real Federación Española de Natación); som un dels dos únics clubs catalans que podran optar a aquest tipus de fundació, les empreses que aportin un màxim d’un 15% del seu pressupost de publicitat, podran tenir una desgravació de fins el 90%; si sortim elegits, serà una realitat en uns pocs mesos.
Quines propostes de millora, o simplement propostes, tenen per cada una de les seccions de l’entitat?
Nosaltres ens regim per les necessitats que ens transmeten els nostres caps de secció, treballem tot l’any plegats per cobrir tot el que necessiten per obtenir uns resultats excel·lents que, per cert, aquest any han estat els millors de la història del club. Invertim en material, en entrenadors, en formació per a tots, en xerrades per millorar tant els esportistes com els professionals, en l’alimentació, en tot allò que ells necessiten per seguir sent l’únic club català que té esportistes de totes les seccions en el CAR de Sant Cugat; això vol dir que la feina que fa la nostra gent és excel·lent.
Parli’m del projecte IAPE el qual apunten a la candidatura.
Aquest és un programa que concilia l’àmbit acadèmic amb l’esportiu, està dissenyat perquè joves esportistes millorin els seus nivells esportius sense deixar els acadèmics. Aquest programa es porta conjuntament amb l’Institut Vallbona i juntament amb nosaltres hi participen l’handbol, el voleibol i enguany hi ha un esportista de patinatge. Depèn de la Secretaria General de l’Esport, i està emmarcat dins del programa A.R.C. (Alt Rendiment Català).
Com a propostes socials de la candidatura proposen instaurar la diada de la gent gran, potenciar la diada del soci, activitats per a nens i noves activitats familiars, i per últim, actualitzar els canals de comunicació amb el soci. Concreti’m aquesta darrera proposta.
Els esportistes competeixen de forma regular, per tant les dinàmiques de grup entre ells ja es donen en els entrenaments i partits, però els socis i usuaris tenen uns altres perfils i és aquí on nosaltres podem incidir per a millorar la cohesió social del club. Així que el nostre programa pretén activar aquest sector creant una sèrie d’activitats singulars perquè gaudeixin els socis i els seus familiars just en aquests diferents perfils. Volem arribar a tota la gent, tant els que tenen xarxes socials com els que no, per nosaltres és un objectiu la interacció amb tots ells.
En quin punt està el projecte de construcció del complex del club a Les Franqueses?
Quan vam fer el projecte, es va fer pensant que el CNG pogués tenir patrimoni propi. La nostra preocupació és què passarà quan acabi la concessió, nosaltres amb l’alcalde i el seu equip treballem molt a gust, però no sabem què passarà en uns anys un cop acabi la concessió. Això ens va portar a projectar aquesta instal·lació, que malauradament per motius estrictament econòmics no pot ser del CNG, però sí que en gaudirà la secció de sincronitzada i els equip absoluts de waterpolo. El cost d’aquests equips els assumirà la nova societat, per tant, el dèficit que té aquesta secció que són uns 70 mil euros anuals -totes les seccions tenen aquest dèficit-, el club els estalviarà i a més podran entrar més esportistes a les seccions de waterpolo i natació, i també es podran fer més activitats d’aigua. Al club no li costarà diners desplaçar la secció de sincronitzada i els equips absoluts de waterpolo, però en canvi sí que tindrà més ingressos en tenir més disponibilitat d’aigua. Tots són avantatges, era la nostra preocupació tenir més espai d’aigua perquè totes les seccions puguin seguir evolucionant
Amb què es queda d’aquests 13 anys al capdavant de l’entitat?
Amb el treball dia rere dia de tots els nostres treballadors, esportistes, monitors, entrenadors, operaris de serveis de neteja, etc. En definitiva, tots els que han fet possible que el club visqui el millor moment de la seva història i sigui el millor club del Vallès Oriental.
Completi la frase. El CN Granollers….
És una entitat integradora, cultural, esportiva i que dóna valor al respecte de tota la gent, que no discrimina ningú per la seva cultura, religió o gènere. Pensem que tots som iguals, tots mereixem una oportunitat a la vida, aquests són els valors del nostre club. El CN Granollers és una entitat que col·labora amb moltes entitats sense ànim de lucre per fer una societat millor, per fer un Granollers millor. Orgullosos de la nostra ciutat, orgullosos de Granollers.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here