A La Jornada del Vallès parlem amb Jordi Jornet (Palau-Solità i Plegamans, 1973), entrenador del Club de Futbol Les Franqueses des de fa tres temporades.  Jornet ens parla del passat, el present i el futur del primer equip de l’entitat franquesina, que ha començat amb molt bon peu en el seu debut a Segona Catalana 


Foto: golcat / text: Jordi Calls

Com va començar la teva relació amb el món del futbol?

Vaig començar de ben petit jugant a l’equip del poble, Palau-Solità i Plegamans. La meva família sempre ha estat vinculada al món del futbol i als 20 anys em vaig treure el carnet d’entrenador i des de llavors sempre he estat entrenant.

Quins equips has entrenat a part del Club de Futbol Les Franqueses?

He entrenat a diferents clubs; els més destacats són Mercantil, Mataró, Granollers, Canovelles, entre d’altres. També he estat treballant com a coordinador de futbol base, càrrec que també ocupo actualment al CF Les Franqueses, substituint a David Garcia.

Després de tantes temporades lluitant per aconseguir-ho, que se sent havent complert el somni i liderant un equip que competeix a Segona Catalana?

Doncs una gran satisfacció, ja que havíem estat molt a prop d’aconseguir-ho i per culpa d’una sanció administrativa no es va assolir.

Com deies, fa dues temporades, després d’anar tota la temporada líders, el somni es va escapar… què vas sentir? Tot i que el treball l’any següent es traduiria en fruits, com recordes aquella decepció?

Va ser un sentiment d’impotència total, ja que vàrem fer una primera volta immillorable i cap equip es va acostar a nosaltres. Després, dues lesions de llarga durada, una baixa per motius personals i una sanció per una denúncia administrava, va provocar que baixéssim fins a la tercera posició. Això va fer que un equip que no va fer tants mèrits esportius assolís l’ascens. En vàrem aprendre i això ens va fer molt més forts.

Per què la Federació Catalana us va canviar de grup al final d’aquella temporada? Veu passar de jugar al grup 5 de Tercera Catalana a fer-ho al grup 9, l’exercici següent.

Això són decisions de la federació, tot i fer al·legacions, no ens van donar cap explicació coherent.

Aquest any debuteu a Segona Catalana i de moment la cosa va molt bé. Després de 13 jornades sou sisens amb un balanç de 5 victòries, 5 empats i només 3 derrotes. A més, porteu una ratxa de 5 partits invictes amb 11 punts de 15 possibles. Com traduiríem aquestes xifres, és a dir, quines creus que són les claus d’aquest magnífic inici de competició?

Ens ha costat adaptar-nos a la categoria pel tipus joc i la intensitat. Ara, però, ho hem assumit molt bé, estem molt sencers i amb una actitud excel·lent. No obstant, el grup és igualadíssim i cada partit es decideix per detalls i accions puntuals. Això vol dir que en tres setmanes pot canviar la situació dels equips a la taula classificatòria.

“El grup 4 de Segona Catalana és igualadíssim i cada partit es decideix per detalls i accions puntuals. Això vol dir que en tres setmanes pot canviar la situació dels equips a la taula classificatòria”

Quins creus que són els punts forts i els punts dèbils del teu equip?

El punt dèbil és la inexperiència a la categoria, cosa que, com t’he dit abans, ja hem assumit molt bé i cada dia millor. I els punts forts sens dubte són el bon ambient al vestidor i la autoexigència i el compromís dels jugadors als entrenaments. Un fet que després es reflecteix als partits.

Quins reforços ha fet l’equip per afrontar el debut a Segona Catalana?

Hem incorporat jugadors d’un perfil similar a la plantilla de l’any passat, però que en alguns casos ja comptaven amb experiència a Segona Catalana. Estem molt contents amb l’adaptació d’aquests nous jugadors.

“Els punts forts de l’equip són el bon ambient al vestidor, l’autoexigència i el compromís dels jugadors als entrenaments. Uns fets que després es reflecteixen als partits”

El CF Les Franqueses és un club que aposta pel planter. Quants jugadors hi ha al primer equip formats a casa?

Des de que estem amb Manolo Parralo al primer equip cada temporada hem tingut entre tres i cinc jugadors que pugen del nostre juvenil, i si no, han estat cedits a alguns clubs col·laboradors que tenim a Tercera i Quarta catalana. Aquesta temporada també hem cedit jugadors del planter perquè poguessin disposar de més minuts. Per altra banda, a la plantilla tenim tres jugadors formats al nostre futbol base.

El conjunt ha notat la baixa significativa del capità David Garcia?

És un jugador que ens aportava moltíssim, igual que Dídac Moreno, que també ha causat baixa per motius professionals. Tot i així,  per sort tenim una plantilla molt compensada i ho estem assumint molt bé. Tan de bo puguem tornar a tenir ben aviat al David i al Dídac, ja que són jugadors exemplars.

Els equips de Segona Catalana vallesans també han començat amb molt bon peu aquesta temporada. De fet, 3 dels 6 primers classificats del grup 4 de Segona Catalana són vallesans. Vosaltres, el Bellavista (5è) i el FC Cardedeu (4art).

Són equips amb experiència a la categoria, ja consolidats i amb jugadors de qualitat. Nosaltres hem d’intentar seguir en aquesta línia i sumar punts per aconseguir la permanència al més aviat possible.

“El FC Cardedeu i el Bellavista són equips amb experiència a la categoria, ja consolidats i amb jugadors de qualitat. Nosaltres hem d’intentar seguir en aquesta línia i sumar punts per aconseguir la permanència el més aviat possible”

Fa dues jornades us veu enfrontar al CF Cardedeu amb empat a 1 final. Com veus l’equip de Jordi López?

El veig molt bé, amb un concepte de futbol directe molt ben treballat i difícil de poder contrarestar.

Els companys del camp municipal de les Franqueses, el Bellavista, també han començat a totes. Com el Cardedeu, que té el màxim golejador de la divisió amb Gerard Beltran amb 11 gols, el Bellavista té el pivot d’àrea Francisco González també amb 11 gols. Creus que aquests dos equips aspiren a l’ascens a Primera Catalana?

Sí, els dos clubs tenen equips molt competitius i segur que estaran lluitant per l’ascens.

L’objectiu és la permanència, però creus que l’equip pot aspirar a estar a dalt? A curt termini, és a dir, en aquesta temporada de debut a Segona Catalana l’objectiu, com has comentat, és mantenir la categoria. Però a llarg termini, veus el CF Les Franqueses lluitant per pujar a Primera Catalana?

De moment no ens ho plantegem, com s’acostuma a dir, anem pas a pas, i el treball de cada jornada ja ens conduirà a l’objectiu.

“Abans de Nadal lligarem dues noves incorporacions per reforçar l’equip de cara a la segona volta”

Teniu previst incorporar algun jugador en el mercat d’hivern o pujar algun jugador del juvenil?

Sí, estem treballant en dues noves incorporacions, que segurament les acabarem de lligar abans de Nadal per reforçar l’equip de cara a la segona volta.

Quins desitjos demanes a aquest pròxim 2016?

Sobretot salut a tothom per poder assolir els objectius.

Moltes gràcies, Jordi.

A vosaltres.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here