A La Jornada del Vallès hem volgut parlar amb Jordi Espinosa (Granollers, 1976) entrenador de l’Associació Esportiva l’Ametlla, l’únic equip que compta els seus partits com a victòries al grup 9 de Quarta Catalana, després de les 7 primeres jornades de competició. Espinosa ens parla de quines han estat les claus d’aquest magnífic començament de temporada i ens dóna el seu punt de vista sobre el proper derbi que els enfrontarà amb l’altre equip del municipi, el CF l’Ametlla, el pròxim dissabte


7 partits, 28 gols i 7 victòries. Invictes i 4 gols de mitjana per partit. Quines són les claus d’aquest bon inici de competició de l’Associació Esportiva l’Ametlla?

La veritat és que durant l’estiu, a la pretemporada ja vam veure que l’equip agafava volada. Són una colla d’amics que la majoria, un 90%, són d’aquí l’Ametlla. De fet, hi havia molts jugadors de l’Ametlla que estaven jugant a clubs de fora i aquest any han decidit fitxar per l’Associació Esportiva. Com deia, a l’estiu ja vam anar veient que l’equip anava agafant cos, que pintava molt bé i que podríem estar a dalt, el que potser no esperàvem és començar d’aquesta manera. El secret és que són una colla d’amics que treballen a totes, quan ho han de fer, i que quan acaba l’entrenament se’n van tots a sopar, o se’n van de festa junts, i aquesta unió al final és la que et fa estar a dalt.

“El secret és que són una colla d’amics que treballen a totes, quan ho han de fer, i que quan acaba l’entrenament se’n van tots a sopar, o se’n van de festa junts, i aquesta unió al final és la que et fa estar a dalt”

Vas agafar l’equip a mitjans de la temporada passada i aquest estiu, com ens has explicat, vàreu incorporar diversos jugadors. Quins van ser aquests reforços?

Sí, vam incorporar als germans Ganduxé,  l’Àdria i el Guillem, i el Saül, que vénen del Santa Eulàlia. També ha vingut el Carlos Alzagra procedent del CF l’Ametlla, l’Arnau Maldonado del Vilanova i el Bernat Rius del Caldes. També recentment s’ha incorporat un porter, el Sergio Espinar, que ve del Bigues. La majoria d’ells vénen de jugar a Segona o Tercera Catalana i han donat un pes molt important a l’equip.

Com dius aquests jugadors han donat molta qualitat a l’equip, però si un ha donat gols, és Saul Garcia, que és el màxim golejador de la categoria, juntament amb el Mohamed Nefari de l’AE Ramassà, amb 8 gols…

Sí, la veritat és que a davant tenim 4 jugadors que tenen molt gol. La setmana que no marca un marca l’altre, però sí que és cert que el Saül va començar molt bé i amb 8 gols està a dalt de tot i esperem que continuï la seva bona ratxa.

Evidentment, havent començat així, líders, invictes, a dos punts de l’AE Ramassà, a set del CF l’Ametlla i a nou del Bigues, l’objectiu és l’ascens…

A principi de temporada sempre dic el mateix, el nostre objectiu és arribar les 5 últimes jornades amb opcions de competir per alguna cosa. Evidentment, en aquest cas, quan portes 7 jornades, portes 21 punts, veus que estàs a dalt, veus que l’equip està bé i que tenim aquesta la solvència també seria hipòcrita dir que l’objectiu no és l’ascens. Això és molt llarg, falta molta lliga. A vegades parles d’ascens i et poses una pressió a sobre que no pertoca, però sabem que hi ha equip per estar a dalt de tot i pujar. Haig de dir que aquest any és el desè aniversari, fet pel qual aconseguir l’ascens seria una fita i una cirereta maca per celebrar-ho.

“Quan portes 7 jornades, estàs invicte, portes 21 punts, veus que estàs a dalt, que l’equip està bé i que tens aquesta solvència, seria hipòcrita dir que l’objectiu no és l’ascens”

Dissabte arriba el derbi local contra el CF l’Ametlla d’Alberto Manga. Vosaltres imbatuts i màxims golejadors de la lliga, els de Manga tercers i menys golejats, només han rebut 3 gols. Si guanyeu, us posareu a 10 punts, tot i que ells tenen un partit menys. Com veus el partit?

El CF l’Ametlla és un equip que sempre m’ha agradat, és un equip que intenta fer bon futbol. Evidentment, com tots els equips té els seus punts dèbils, però crec que aquest any s’ha reforçat molt bé, han reforçat la defensa, que potser és on patien més i segueixen tenint jugadors importants com Sergi del Bas i Adama, a part dels nous fitxatges que han aportat nivell i qualitat al seu equip.

El derbi es presenta com cada any. Derbis d’aquestes característiques realment n’hi ha ben pocs. De fet, hi ha pocs pobles d’aquestes dimensions que puguin gaudir de tenir dos equips en una mateixa categoria, encara que sigui Quarta Catalana.  Però són dos equips que estan a dalt, que comparteixen camp, els jugadors entre ells es coneixen i això dóna un plus de motivació. El partit es presenta molt igualat, això està clar i amb molta il·lusió de guanyar i seguir invictes al capdavant de la lliga.

Com el definiries aquest derbi de dissabte?

Primer de tot, il·lusionant; i després no et diré decisiu, però sí que és un partit, ja no et diré de 6 punts, que són els 3 que suma l’equip que guanya i els 3 que deixa de sumar l’altre, sinó que és un partit de 7 punts. És un partit molt important, ho dic perquè qui guanyi s’emportarà un bon plus de confiança, i  donarà un cop de puny sobre la taula que crec pot ser molt important. Per nosaltres, perquè si guanyem ells quedaran a 7 punts, i en una categoria com aquesta ja és un avantatge important, i en el seu cas perquè serien el primer equip que ens guanya i no perdrien punts respecte el Ramassà. Crec que l’equip que guanyi farà un pas important.

“L’equip que guanyi s’emportarà un plus de confiança i donarà un cop de puny sobre la taula, és un partit molt important” 

Clau de l’èxit, la pinya…

Sí, en qualsevol equip la pinya és molt important. Jo sempre els hi dic que tenen molta sort perquè tenen un equip competitiu i un equip on poden jugar amb els seus amics. Com he dit abans, la majoria són gent del poble tots paguen la fitxa per poder jugar, no hi ha diners, ningú cobra. Tothom ha de pagar la quota, és una colla d’amics que quan toca treballar es posen a treballar, és un grup que està molt unit. Sí, la unió és un fet decisiu perquè l’equip estigui on està.

Quant temps portes al club?

Vaig entrar el febrer de l’any passat. L’entrenador de llavors va haver de marxar, jo llavors no entrenava i vaig decidir acceptar. L’Associació és un equip que sempre m’havia agradat, portava temps estan a Quarta Catalana a les posicions de dalt i realment em venia de gust venir, provar-ho i molt bé. L’any passat vam acabar sisens a molts punts del Palautordera que va guanyar.

Vaig canviar les coses que vaig creure oportú que s’havien de canviar per millorar, i ja vaig començar a planificar aquesta temporada. Esperem que la feina doni els seus fruits.

“Quan vaig arribar al club vaig canviar les coses que vaig creure oportú que s’havien de canviar per millorar i vaig començar a planificar aquesta temporada”

Quants anys portes en el món del futbol?

Entrenant equips amateurs així seguits porto 4 o 5 anys entrenant. Vaig estar 3 anys al Bigues i fa uns anys, després de fer una promoció i no poder pujar, van decidir no comptar més amb mi. Vaig estar al CE Llerona, amb l’equip de 2ona Catalana fent de segon entrenador, però els resultats manen i l’entrenador no va seguir i jo vaig anar al darrere, fins que em van trucar de l’Associació Esportiva l’Ametlla.

Molta sort en el derbi de dissabte, Jordi, i moltes gràcies!

Gràcies a vosaltres.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here