Canet, de 44 anys, completarà aquest proper dissabte la Batalla de Rande, una prova de 28 km nedant per l’Atlàntic amb sortida i arribada a la ria de Vigo. En cas d’acabar-la assolirà la triple corona, que consisteix a completar les tres proves de més prestigi de l’estat de llarga distància en aigües obertes. El 2015 va realitzar la de l’Estret de Gibraltar de 16 km, i el 2016 la de Son Bou, a Menorca, de 25 km


El granollerí Joan Canet  lluitarà aquest cap de setmana per assolir la triple corona, un títol simbòlic que consisteix en completar les tres proves de més prestigi de l’estat de llarga distància en aigües obertes. De moment, Canet va realitzar el 2015 la de l’Estret de Gibraltar, de 16 km, el 2016 la de Son Bou a Menorca, de 25 km, i dissabte buscarà completar la Batalla de Rande, una prova de 28 km nedant per l’Atlàntic amb sortida i arribada a la ria de Vigo. La longitud del recorregut, les corrents existents a la ria i la temperatura de l’aigua, fan de la Batalla de Rande una travesia molt exigent i un autèntic repte pels nedadors d’aigües obertes, amb una durada aproximada de 12 hores.

El recorregut de la prova

“Per mi és una fita importantíssima a nivell personal. L’afronto amb una il·lusió terrible. Poder nedar aquesta cursa és el màxim en aigües obertes, és la prova de referència a l’estat per quilometratge i per duresa”, destaca el granollerí.

Una prova en la qual hi participaran 101 nedadors de 10 països diferents, Espanya, Brasil, Itàlia, Estats Units, Alemanya, Portugal, Anglaterra, Andorra, Àustria i l’Índia, que mobilitza centenars de persones i de recursos d’organització. Fins a 143 voluntaris, 65 vaixells, més de 50 kayaks, tot plegat per la seguretat dels participants. De fet, tots ells portaran una boia de seguretat amb un GPS dins per tal que el control i l’organització de la cursa els tinguin localitzats.

Canet que competeix a la majoria de proves de llarga distància catalanes i ha participat en dues ocasiones a la Copa Marnaton, entrena diàriament un parell d’hores combinant la natació, el running i les peses, tant al CN Granollers com a l’Espai Wellness. El més curiós és que només fa 8 anys que neda, i és que va començar per una recomanació per problemes de mal d’esquena: “Jo competia en BTT però el metge em va recomanar nedar. Em va dir, neda el que vulguis i jo m’ho he près al peu de la lletra”, assegura Canet.  CONCERT

La prova es podrà seguir en directe en els següents enllaços:

Seguiment des de PC/MAC
➡ http://live.traky365.com/batalla-de-rande-2019

Seguiment des de smartphone
➡ http://mobile.traky365.com/batalla-de-rande-2019

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here