Els tres primers classificats de la Marató juntament amb Toni de Arriba, cap de cursa / JORDI CALLS

Jessed Hernàndez va guanyar la Marató d’una 22a edició marcada per les bones temperatures i per l’èxit organitzatiu. En categoria femenina, la vencedora va ser Eli Gordón, mentre que la prova de 23 km la van guanyar Albert Soley i Gisela Carrión, guanyadors també de la Vertical celebrada la setmana passada


Més de 700 participants van prendre part ahir a Aiguafreda a la 22a edició de la cursa de muntanya de la Vall del Congost. Una prova que va tornar a ser un èxit d’organització i en la qual els corredors van poder gaudir d’un clima perfecte per la pràctica esportiva. Enguany, la mítica cursa vallesana, una de les més importants de ‘trail-running’ a Catalunya, va tenir una lleugera baixada de participació respecte a l’anterior edició.

Per primera vegada i després de 8 participacions en la cursa, Jessed Hernàndez va aconseguir guanyar la Marató. L’atleta de l’equip Inverse es va imposar amb total autoritat a la prova de 42 km i 3.000 metres de desnivell positiu creuant la línia de meta en 4 hores, 25 minuts i 40 segons, traient més de 4 minuts al segon classificat, Cristobal Adell (4 hores, 30 minuts, 11 segons). “Estic molt content, la veritat és que m’he trobat molt bé, havia entrenat molt més intens que els darrers anys i s’ha notat. Fins el km 30 lideravem la cursa un grup de 5 corredors però ha estat llavors amb la pujada a la Trona que he atacat i ja m’he posat líder en solitari fins el final”, va apuntar Hernàndez. El grup de 5 corredors que apunta el guanyador estava format també per Andreu Simón, que va haver de plegar, Cristobal Adell (2on) i Jonathan Mora, que va acabar tercer (4 hores, 32 minuts i 6 segons). “Molt content del tercer lloc, és una cursa molt trencacames i hi havia molt nivell. Realment estic molt satisfet d’haver aconseguit la tercera posició”, va apuntar Mora.

La prova va donar 2 € de cada inscripció a l’entitat ‘Obrir-se al Món’ / ALBERT JORQUERA

En categoria femenina, la guanyadora de la Marató va ser Eli Gordón, de l’equip Salomon, (4 hores, 59 minuts i 4 segons), que va quedar dotzena de la general i va retallar en 7 minuts el seu temps de l’any passat, quan va quedar segona. La corredora de Montornès, que va anar de menys a més, va atrapar Azara García -campiona d’Espanya de trail- al km 30, punt en el qual es va escapar i li va anar traient avantatge fins arribar a meta. Així, la segona d’enguany va ser Azara García (5 hores, 5 minuts, 52 segons) i va completar el podi Montse Picanyol (5 hores, 32 minuts i 4 segons). “El meu objectiu era rebaixar les 5 hores i ho he aconseguit així que estic molt contenta. El recorregut és molt bonic i molt dur, però estava molt motivada i tenia moltes ganes de guanyar”, va destacar Gordón que va voler posar èmfasi “en la bona organització de la prova”.

Eli Gordón parlant amb l’speaker, Albert Jorquera, just després d’haver-se proclamat guanyadora de la Marató / JORDI CALLS

Albert Soley i Gisela Carrión, de l’equip Inverse, guanyadors de la Mitja

L’atleta de Riells del Fai, Albert Soley de l’equip Inverse, va ser el vencedor, per segon any consecutiu, de la Mitja de la Vall del Congost. Soley va completar els 23 km i 1.400 metres de desnivell positiu de la prova amb un temps de 2 hores, 4 minuts i 38 segons: “Molt content per la victòria. M’he trobat molt bé, hem sortit molt forts i ja des de quasi al principi hem anat escapats amb el Xavi Prims; no les tenia totes, ja que l’he tingut tota l’estona ben a prop i ha estat dur fins el final”, va apuntar Soley que es troba en un estat de forma extraordinari, i és que ha guanyat 4 proves les darreres 3 setmanes.

Els tres primers classificats de la prova de 23 km

Com dèiem, Xavi Prims va ser segon entrant poc més d’un minut després que Soley. L’atleta de guilles.cat va creuar la línia de meta amb un temps de 2 hores, 5 minuts i 42 segons. “He estat pendent de l’Albert Soley tota l’estona i mirant que els de darrere no ens atrepessin. Hem anat molt ràpid i la veritat que tot i la duresa he gaudit molt de la prova. Vinc a entrenar aquí, el recorregut és una passada i trobes el caliu de la gent allà on el necessites; la veritat és que un 10 d’organització, perfecte”, va destacar Xavi Prims. Va completar el podi Marc Carós, també de l’equip Inverse, que havia quedat tercer de la Marató l’any passat i també l’havia guanyat en anteriors ocasions (2 hores, 8 minuts i 38 segons).

Gisela Carrión, en el moment de la victòria de la Mitja

En categoria femenina, la guanyadora de la Mitja va ser Gisela Carrión, de l’equip Inverse, (2 hores, 22 minuts i 53 segons) en un duel constant amb la segona classificada, Mireia Pons (2 hores, 24 minuts i 17 segons), ambdues de l’equip Inverse. Carrión i Pons van protagonitzar un frec a frec constant durant la prova, liderant-la cada una uns km, fins que quan quedaven 4 km, Carrión va aprofitar la seva destresa en pujada per superar la seva companya d’equip i acabar arribant a meta amb més d’un minut d’avantatge: “El recorregut m’ha agradat molt, els corriols amb bosc m’encanten, he pogut córrer, el paisatge és preciós i a l’hora, pujar i baixar contínuament, m’ha semblat molt idònia, segur que repetiré”, va apuntar la guanyadora que com d’altres participants va voler destacar la bona organització: “Tant l’ambient com l’organització de 10. Hi havia molta gent animant als avituallaments i estava molt ben marcada, la veritat és que molt bé!”. Va completar el podi femení Anna Carné (2 hores, 31 minuts i 21 segons). Curiosament, els vencedors de la Mitja tant en categoria masculina com femenina, també van ser els guanyadors de la Vertical celebrada la setmana passada.

Una organització immillorable

A banda de les victòries i el bon temps que va acompanyar els corredors tot el matí, si per alguna cosa serà recordada aquesta 22a edició de la Vall del Congost serà per l’excel·lent organització. Des d’un marcatge magnífic, passant per uns avituallaments complets i posats a consciència, fins a uns voluntaris entregats al servei dels participants. Tot plegat gràcies a més de 100 voluntaris que van vetllar perquè fos una matinal extraordinària: “Tots els corredors ens han felicitat, la veritat és que estem molt contents. El temps ha acompanyat moltíssim i voldria destacar la participació i els voluntaris, que sense ells tot això no seria possible”, va destacar Toni de Arriba, principal organitzador.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here