La sortida de la prova de 12 km de l'any passat / FOTO: CE CAMÍ DELS IBERS

La prova, com en la darrera edició, tornarà a comptar amb tres recorreguts, un de 12 km, un de 20 i un de 30 km. Com cada any, l’organització donarà tots els beneficis a una causa solidària, enguany a IRB Barcelona, un institut d’investigació el qual l’Oncologia és una de les seves principals línies, centrant-se concretament en l’estudi de la metàstasi


Aquest proper diumenge 10 de març tindrà lloc a la Roca del Vallès la 7a edició de la cursa de muntanya Camí dels Ibers. La prova, que l’any passat va batre el seu rècord de participants, amb prop de 600 atletes, conserva les tres distàncies de la passada edició: una de 12 km amb 350 metres de desnivell positiu, una de 20 km amb 800 metres de desnivell positiu i una de 30 km amb 1300 metres de desnivell positiu.

Les tres distàncies tindran un recorregut amb més d’un 90% de corriols, amb trams tècnics i exigents, i transcorreran per un entorn natural absolutament immillorable: l’àrea protegida del Parc de la Serralada Litoral, amb un paisatge fantàstic que farà gaudir, un cop més, els centenars de corredors. A banda de la bellesa del seu recorregut, la clau de la bona acollida de la prova en les primeres 6 edicions ha estat que és una prova dissenyada per corredors. Un fet vital perquè s’hagi consolidat com una cita imprescindible pels ‘trail runners’ de la comarca i rodalies.

Tanmateix, si per una cosa destaca la cursa, a part del magnífic entorn natural, és pels voluntaris, molts d’ells membres de diverses entitats del poble. Més de 120 persones repartides per la muntanya, als habituallaments, a la sortida i a l’arribada, amb un únic objectiu: fer que el corredor se senti com a casa.

Serveis pels corredors

✅ Vestidors, dutxa i piscina al Centre Esportiu Municipal
✅ Servei de recuperació i fisioteràpia Centre Mèdic La Roca
✅ Avituallaments líquids i sòlids.
✅ Guarda-roba
✅ Fira del corredor
✅ Bossa del corredor
✅ Sorteig del material proporcionat pels col·laboradors.
✅ Activitats pels infants

El Caminet dels Ibers, dissabte al matí

Enguany la prova pels més petits, el Caminet dels Ibers, tindrà lloc el dissabte al matí en lloc de a la tarda com en les darreres edicions, amb la mateixa ubicació, la Font de Can Planes de la Roca del Vallès. Així, la primera sortida serà a les 10h del matí, però n’hi haurà 6 més, de categoria mini, que faran 1.000 metres de recorregut, fins a júnior, que faran 10 km. Per primer cop, la prova pels infants serà puntuable pel campionat Catalonia Kids Cup.

Més de 12.000€ donats a entitats solidàries

Des del seu inici, la cursa de muntanya Camí dels Ibers ha donat tots els beneficis de la cursa a entitats solidàries havent recaptat més de 12.000€ en les primeres 6 edicions. El primer any van donar 753€ a la Fundació el Xiprer de Granollers i el segon i tercer, 1.322€ i 1.380€ respectivament, a la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. La 4a edició l’organització va donar 1.800€ a la unitat d’oncologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i la 5a (3.000€) i 6a edició (4.300€), tota la recaptació va anar a Oncovallès, fundació d’ajuda oncològica de Granollers.

Els beneficis de la present edició aniran destinats a IRB Barcelona, un institut d’investigació el qual l’Oncologia és una de les seves principals línies d’investigació, centrant-se concretament en l’estudi de la metàstasi.

Els guanyadors de la darrera edició

En l’edició passada, Lluís Vila i Sílvia Puigtió van ser els vencedors de la prova de 30km, Albert Soley, per segon cop consecutiu, i Montse Martínez, van ser els guanyadors de la cursa de 20 km, mentre que Lluís Barbé i la local Laia Ardite van vèncer en la que era la primera edició de la prova de 12 km.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here