Fernando López va ser el vencedor de la prova traient prop de 6 minuts al segon classificat / FOTO: Marató del Montseny

La 9a edició de la Marató del Montseny va tenir una protagonista, la neu, que va fer més espectacular el recorregut i, tot i augmentar la duresa de la prova, va fer gaudir de valent els més de 500 corredors que hi van prendre part. Fernando López, tercer les dues darreres edicions va ser el vencedor amb un temps de 4:26:14. En categoria femenina, la guanyadora va ser per segon any consecutiu, Íngrid Ruiz que va aturar el cronòmetre en 5:33:39 i es va convertir en la primera corredora que assoleix vèncer en la prova vallesana en dues edicions consecutives


FOTO: Inverse Team

Una 9a edició de la Marató del Montseny històrica. Així la recordaran els més de 500 corredors i corredores que van prendre part a la sortida, des de la plaça major de Sant Esteve de Palautordera, diumenge a les 8 del matí. Una nevada durant la matinada anterior va deixar plenes de neu les parts més altes del recorregut, en ple Parc Natural del Montseny, el Matagalls, les Agudes i el Turó de l’home, sostre de la carrera i del propi parc amb 1.708 m d’altitud sobre el nivell del mar.

Íngrid Ruiz, d’Inverse Team, es va imposar amb total autoritat i es va convertir en la primera atleta que guanya la prova dos anys consecutius / FOTO: Marató del Montseny

Sens dubte, la neu va regalar unes vistes increïbles als centenars de participants i també va convertir la prova, per si ja no ho era, en una cursa encara més física. “Ha estat una edició espectacular, possiblement la més dura si deixem de banda la del 2011. Sens dubte, la més maca de totes, la neu va fer que fos realment èpica i el recorregut que van poder gaudir els corredors va ser simplement brutal. En alguns punts de la zona del Matagalls alguns corredors teníen neu fins als turmells. Una neu que en algun punt es va convertir en gel, sobretot a la pujada a Les Agudes i això va provocar que haguessin d’extremar les precaucions. Com dic, per mi, la millor edició i, sens dubte, històrica”, assegura l’organizador, Melcior Truncal, a La Jornada del Vallès.

Pel que fa a la competició, Fernando López de Sagredo va aconseguir vèncer, després de dos anys seguits quedant tercer. L’atleta va completar els 45 km, amb 2.752 m de desnivell positiu, amb un temps de 4:26:14, millorant en vuit minuts el registre de l’edició passada. Albert Pujol, guanyador de l’any passat, que va mantenir un frec a frec constant amb López fins a Sant Marçal, va ser segon aturant el cronòmetre en 4:32:09, mentre que Isaac Riera va ser tercer amb un temps de 4:38:45.

Isaac Riera va ser tercer / FOTO: Marató del Montseny

En categoria femenina, per primera vegada una atleta va aconseguir repetir victòria per segon any consecutiu. Va ser el cas d’Íngrid Ruiz, d’Inverse Team, que es va imposar amb total autoritat, dominant la prova del principi al final, amb un temps de 5:33:39. El segon lloc va ser per Àngels Centelles amb un temps de 6:19:23, mentre que Aïda Pérez va tancar el podi amb un temps de 6:20:44.

Íngrid Ruiz va treure més de 40 minuts a la segona classificada / FOTO: Inverse Team
Consulta aquí els resultats

La nevada caiguda la nit anterior va obligar a l’organització a fer màns i mànigues per tal que es pogués donar el tret de sortida i els corredors no trobessin cap entrebanc en el recorregut. Els més de 150 voluntaris, tant a l’arribada i a la sortida, com en el llarg del recorregut, van ser un element essencial, perquè la 9a edició de la Marató del Montseny fos una realitat i, tot i l’enfarinada de la nit anterior, tornés a ser un èxit tant d’organització com de participació.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here