El granollerí Ernest Conesa, de 22 anys, ha estat vivint un any als Estats Units, a l’estat de Kansas, estudiant a la Friends University i jugant amb l’equip de futbol de la universitat, amb el qual ha guanyat el Campionat de Conferència


567eab44-5b4e-4c19-ad6f-d31e29bcbaf5El passat mes de gener el vallesà Ernest Conesa, de 22 anys, va emprendre una aventura als Estats Units després de ser l’únic seleccionat de més de 60 candidats per gaudir d’una beca per estudiar a la Friends University de Kansas i, a la vegada, poder jugar amb el seu equip de futbol. Una aventura que aquest mes de desembre arriba a la seva fi, però que l’ha fet créixer com a persona i com a esportista: “Ha estat l’experiència més enriquidora de la meva vida en tots els aspectes. M’he pogut treure una carrera universitària nord-americana, he pogut jugar a futbol, viure amb els companys d’equip, organitzar-me la vida com un adult i resoldre’m els meus propis problemes”, remarca Conesa a La Jornada del Vallès.
conesaDurant aquest any, el jove vallesà,  ha acabat la carrera de periodisme a la Friends University de Kansas i s’ha pogut graduar amb el títol de ‘Media Studies’. Una experiència acadèmica, però també futbolística i personal: “Des de l’agost fins al desembre hem tingut competició oficial de futbol, entrenant cada dia i jugant dos partits a la setmana. Ha estat increïble i també força cansat”, apunta Conesa, que posa èmfasis en les persones que ha conegut: “Destacaria, sense cap dubte, la gent que m’ha envoltat, els meus companys espanyols sobretot, i la resta dels companys de l’equip amb els quals he fet vida durant tot el dia”.

Campió de conferència de la lliga universitària

Des del mes d’agost fins al desembre, Conesa ha pogut gaudir d’una experiència futbolística extraordinària, formant part de l’equip de ‘soccer’ de la Friends University, compartint equip amb jugadors espanyols, brasilenys, anglesos, alemanys, etc. Un equip que ha aconseguit la gran fita de guanyar el Campionat de Conferència amb el jove vallesà com a titular i capità de l’equip:  “La clau per guanyar la competició ha estat, a banda de la qualitat individual dels jugadors, la il·lusió, el desig i la gran dedicació i perseverança de tot l’equip. Hem aconseguit crear una família, un gran equip i s’ha notat aconseguint l’anell de campions de conferència”, destaca el vallesà que ha estat seleccionat a l’onze ideal del segon equip de tota la Conferència, KCAC (Kansas Collegiate Athletic Conference). 6b786b1a-91e8-446e-a8a1-5b928f7dd068

El Campionat de Conferència és un torneig que juguen els 8 millors equips de la lliga regular -el que es coneix com a Conferència- i es juga amb una eliminatòria directe. L’equip de Conesa va superar l’equip d’Ottawa University als quarts de final, al Kansas Wesleyan University, a les semifinals, i va guanyar la final a la tanda de penals amb gol inclós del granollerí. “Va ser la final més boja i emocionant que he viscut a la meva vida. Guanyàvem 2-0, ens remunten 3 gols i aconseguim l’empat a 8 minuts del final. Tot l’estadi estava ple a petar i es va decidir a la tanda de penals. Vaig marcar el quart gol des del punt de penal, ells havien fallat el segon, i la posterior parada del nostre porter ens va donar l’Anell de Campions”, explica Conesa.

Guanyar el Campionat de la conferència de Kansas va donar dret a Friends University a disputar la primera ronda dels Campionats Nacionals dels Estats Units. Tanmateix, l’equip del vallesà no va poder superar el Hastings College, de Nebraska, i va perdre per 3-1 en un partit en el qual no van merèixer la derrota. Amb la mel als llavis de seguir avançant a la competició nacional nord-americana, però amb un sac carregat d’experiències futbolístiques, personals i acadèmiques, Conesa tornarà a finals de desembre a Catalunya.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here