7 socis europeus es van trobar aquest dimecres i dijous a Grigny (França) per iniciar el projecte Sport!Op!


Aquest dimecres i dijous passat es va fer a Grigny (França) la primera trobada dels socis europeus que formen part del nou projecte «Sport!Op!» (Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport) en el marc del programa Erasmus+Sport. Granollers és un d’aquests 7 socis i, a més, és l’encarregada de liderar aquest projecte que té com a principal objectiu la inclusió de joves vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

A més de Granollers, participen en aquest projecte:

– Universitat de Barcelona

– Ajuntament de Grigny (França)

– Het Gemeenschapsonderwijs, centre educatiu de la ciutat de Ieper (Bèlgica)

– Lugi Handball, equip d’handbol del municipi de Lund (Suècia)

– HASK Mladost, entitat esportiva de la Universitat de Zagred (Croàcia)

– Sarajevo Marathon, entitat esportiva de Sarajevo (Bòsnia & Herzegovina)

«Sport!Op!» tot just s’inicia i durarà fins al juny del 2022 quan es farà a Granollers la conferència final del projecte. La iniciativa neix amb el repte de desenvolupar estratègies locals basades en la comunitat tot fent servir l’esport com a vehicle d’inclusió social. D’aquesta manera, el projecte se centrarà en infants i joves, especialment noies, socialment vulnerables, d’entre 8 i 20 anys. La franja d’edat variarà en funció de cada territori.

Així, s’analitzaran les necessitats i els beneficis de les activitats esportives com a estratègies d’acció socioeducativa i, a partir d’aquí, els socis del projecte desenvoluparan i posaran en pràctica activitats esportives amb infants i joves. Les diverses experiències serviran per definir una proposta socioeducativa específica que es pugui aplicar en altres municipis i contextos.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here