Prop de 70 corredors van participar a la prova del calendari oficial de la Lliga Catalana de muixing en la modalitat de terra, que va comptar amb dues mànegues i en la qual hi van prendre part fins a 5 categories diferents


Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Amunt la 2a edició del trofeu Muixing Les Franqueses organitzat pel Club Canicross de la localitat. La prova, que va mantenir la participació de l’any passat, prop de 70 corredors, va comptar amb dues mànegues, una celebrada el dissabte a la tarda i l’altre el diumenge al matí. “Estem molt contents de la participació; hem mantingut el nombres de sortides i hem aconseguit incrementar el nombre de participants amb vehicle, fet que significa que el muixing està tornant a Les Franqueses que és el que volíem a l’inici”, destacava Toni Alonso, del club organitzador.

Totes les categories participants, canicròs, bikejoring, patí 1 gos, patí 2 gossos i carro 4 gossos, van completar el mateix recorregut, consistent en un circuit de 4 km amb el primer de pujada. Totes les proves formaven part del calendari oficial de la Lliga Catalana de muixing en la modalitat de terra.

El vallesà Marcel Gual, de l’AEM, va ser el més destacat, pujant dues vegades a l’esglaó més alt del podi: en categoria bikejoring i també en canicròs masculí. La categoria canicròs femení va ser per la també vallesana Lali Masriera (AEM). Daniel Artero, del club amfitrió, va guanyar en la categoria de patí 2 gossos mentre que Marta Barrufet, també del Club Canicross Les Franqueses, va ser la vencedora en bikejoring femení. En la categoria de carros de 4 gossos la guanyadora va ser Natalia Camps de Goscat.

A banda dels guanyadors, destacar també els resultats dels altres participants del Club Canicross Les Franqueses: Oscar Muñoz va ser segon en bikejoring i Sandra Bendig tercera en la mateixa modalitat; Guillem Sánchez ser el guanyador en canicròs en la categoria júnior i el tercer de la general; Juan Manuel Calderón va ser primer en canicròs en la categoria veterans i per últim Francisco Justícia va ser tercer en la modalitat patí 1 gos.

“El fet de fer dues mànegues, novetat respecte l’anterior edició, va ocasionar que decidíssim fer un sopar de germanor entre tots els participants el dissabte el vespre. Un sopar en el qual es va viure un gran ambient”, destacava Toni Alonso.  Una de les autoritats assistents a l’esdeveniment, a banda de l’alcalde de Les Franqueses, Francesc Colomé, i el regidor d’esports, Juan Corchado, va ser el vicepresident de la Federació Catalana d’Esports d’hivern, Joan Puig, que va destacar la bona feina del club organitzador: “És una carrera molt ben organitzada, en un entorn immillorable. Ha tingut molt bona participació i la temperatura ha estat ideal tant pels corredors com pels gossos”, apuntava Puig.

Un cop acabada la prova tots els gossos van poder gaudir d’una avaluació post cursa realitzada per una empresa de fisioteràpia veterinària. Durant l’entrega de premis, Francesc Colomé va anunciar que ha ofert al club una nova ubicació, al costat del riu a l’altura de Llerona, per tal de realitzar l’edició de l’any vinent.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here