Esport Global és una sèrie de cinc documentals basats, cada un d’ells, en un esportista d’elit, que s’emetrà pel canal Esport 3, a partir del proper divendres. Tots els documentals, ideats i produïts per garriguencs, tenen en comú una reflexió sobre el que és l’èxit i com sovint els grans campions i professionals de l’esport fan valoracions que van molt més enllà dels premis i les medalles guanyades.A partir del proper divendres, el canal d’esports de TV3, Esport 3, emetrà la sèrie Esport Global, cinc documentals basats en cinc esportistes que són per mèrits propis, elit dins dels seus esports. A la vegada, tots ells són exemple d’esforç, constància, treball diari i dedicació. L’objectiu dels documentals és donar una visió de l’esportista més enllà de la superfície, centrant-se en l’esportista persona, el seu entorn i la seva història personal.

Tots els documentals tenen en comú una reflexió sobre el que és l’èxit i com sovint els grans campions i professionals de l’esport, fan valoracions que van molt més enllà dels premis i les medalles guanyades. L’ideòleg dels documentals és Oriol Sabata, màster en psicologia de l’esport i entrenador nacional de bàsquet. Sabata combina la seva tasca de coordinador al CB La Garriga amb la preparació mental i acompanyament d’esportistes d’alt rendiment. Per altra banda, els reportatges estan produïts per la productora garriguenca Prisma Films.

Els cinc documentals per ordre d’emissió
GABRIEL GORCE I ARNAU FERRER. Esquiador paralímpic i el seu guia. Medalla de bronze a Sotxi 2014.
data d’emissió 14/4/17, 19:30h Canal Esport3.
“Haver aconseguit les medalles no és cap certificat perquè la vida em vagi bé. He de continuar treballant, sigui dins de l’esport o fora, però sempre tenint molt clar que jo el que he fet amb l’esport és aprendre”
A través de l’esquiador paralímpic Gabriel Gorce el documental s’endinsa en el món de l’esport per persones amb discapacitats. Com treballen, quines dificultats han de superar i com podem aprendre de les seves històries de superació. El reportatge explica com s’arriba a guanyar una medalla de bronze en unes paraolimpíades, i quin és el camí a fer per arribar-hi. I sobretot, què és el que queda després del procés fet.
ALBERT SÀBAT, jugador de bàsquet
data d’emissió, 21/4/17, 19:30h Canal Esport3.
“Potser el meu màxim no serà jugar a la NBA, però he arribat on he pogut, he treballat tot el que he pogut, i he aconseguit els meus objectius”
El reportatge se centra en el jugador del Divina Joventut de Badalona, Albert Sàbat. Es presenta el base de ‘La Penya’ com un referent proper per a tots els joves, esportistes o no, centrant-se en la seva història de persistència, treball i superació.
ADRIÀ ARNAUS, jugador de golf
data d’emissió , 28/4/17, 19:30h Canal Esport3.
“El golf ha passat de ser un joc a ser part important de la meva vida”
El documental parla d’Adrià Arnaus, un jugador de golf format a la residència/IES Blume del Consell Català de l’Esport, que a dia d’avui és una de les promeses joves del golf europeu. El reportatge se centra en Arnaus com a exemple dels programes globals que combinen esport i estudis, i és que el seu exemple és vàlid per esportistes però també per joves estudiants i esportistes amb voluntat d’aconseguir els seus objectius.
JOANA CAPDEVILA, exjugadora d’handbol
data d’emissió, 5/5/17, 19:30h Canal Esport3.
”És com una vida. Jo tinc la meva vida amb la meva família i desprès la meva vida amb el Balonmano Granollers”.
El reportatge fa una mirada al món de l’esport des de la realitat d’un club en majúscules per la seva realitat, el BM Granollers, que va molt més enllà del que passa a les pistes. Tot plegat a travès de la protagonista Joana Capdevila, explicant també el vincle entre el club i la ciutat de Granollers i també l’ascens a la màxima categoria de l’equip femení que va suposar un abans i un després a l’entitat.
FRED VERGNOUX, entrenador ‘top’ de la natació mundial
data d’emissió , 12/5/17, 19:30h, Canal Esport3.
“Això nostre és un estil de vida. Jo estic aquí de dilluns a diumenge i els nois també, perquè realment el que fem ens agrada”
En aquest documental es dóna una visió de l’esport des de la visió d’un entrenador.  Com viu l’entrenador el seu dia a dia, quina és la seva realitat professional i quines són les seves necessitats. En Fred Vergnoux és un entrenador top mundial de la natació, cap d’entrenadors de la Real Federación Espanyola de Natació i entrenador de la campiona olímpica Mireia Belmonte, entre molts altres nedadors olímpics i campions del món. En el reportatge Vergnoux mostra el seu dia a dia i les seves experiències i vivències com a entrenador i com a persona.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here