L’atleta de Muntanyola ha vençut, amb total autoritat i per segon any consecutiu, la prova granollerina en el que ha estat el seu debut amb el Club Triatló Granollers

El canvi de recorregut per l’exterior del Circuit ha tingut una gran acollida entre els 335 atletes que han pres part a la sortida


Erik Merino del Club Triatló Granollers ha estat el guanyador, amb total autoritat, de la 8a edició del Duatló Ciutat de Granollers. El triatleta de Muntanyola, que avui debutava com a corredor de l’entitat vallesana, ha completat els 26 km del recorregut (5 de cursa a peu, 19 de ciclisme i 2 darrers de cursa a peu) amb un temps de 55 minuts i 43 segons, traient més d’un minut al segon classificat.

Després d’una primera volta en la qual s’ha fet un grup capdavanter, a partir de la segona l’osonenc ha apujat el ritme i ha aconseguit distanciar-se dels rivals i anar administrant la distància fins a l’arribada a meta: “Molt content de debutar amb el club amb victòria a la cursa que organitza, ha estat un debut somiat i perfecte”, assegurava Merino que ha valorat molt positivament el canvi de circuit: “Personalment crec que és un circuit molt atractiu, és més difícil i més tècnic que l’altre”, ha destacat.

En segona posició, 1 minut i 16 segons després que el guanyador, ha entrat un dels altres favorits, Isam Mounir del TriCBM Calella, que ha finalitzat la prova en 56 minuts i 59 segons. Ha completat el podi Pol Espinosa, del CN Banyoles, creuant la línia de meta 15 segons després que Mounir. Dins el ‘top-20’ també hi han entrat diversos corredors del Vallès Oriental: Luis Arias del Club Triatló Montornès (7è), Juame González també del Club Triatló Montornès (17è), David Rivero del Club Triatló Granollers (18è) i els bessons Bruno Montefusco i Enzo Montefusco del Club Triatló Baix Montseny, de categoria júnior, que han quedat en la 19a i 20a posició de la general.

Pel que fa a els equips, el Club Triatló Granollers ha quedat primer. Un equip format per Erik Merino, David Rivero i Fran Colle, que s’ha imposat al C.N.Vic.E.T.B , per només 6 segons. La tercera posició ha estat pel Club Triatló Montornès, format per Luis Arias, Jaume Gonzalez i Manuel P.Caro, sobre un total de 21 formacions.

Els representants del club amfitrió abans de començar la prova

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Laura Gómez de Ferrer Hotels, amb un temps d’1 hora, 1 minut i 42 segons. Gómez, que debutava al Duatló Ciutat de Granollers, ha tret prop de 4 minuts a la segona classificada: “És un circuit que està molt bé, amb pujades i baixades, m’ho he passat molt bé i he gaudit molt de la part final”, assegurava Gómez que també ha volgut posar èmfasi en la bona organització de la prova. En segona posició ha entrat Laura Sitjà del CE Katoa Barcelona (1 hora, 5 minuts i 34 segons) i ha completat el podi Aïda Solà, del CA Igualada, amb un temps d’1 hora, 6 minuts i 15 segons). La primera representant del Vallès Oriental ha estat Anna Planas del Club Triatló Granollers (8a), seguida de Sandra Denise del Triactiva l’Ametlla (9a) i Anna Morales, també del Club Triatló Granollers (12a).

Nou èxit d’organització 

Tot i els dubtes inicials de molts dels corredors pel canvi de circuit -l’organització va saber 15 dies abans de la prova que no podien comptar amb el traçat interior- el cert és que el nou recorregut ha tingut molt bona acollida per part dels participants. “El balanç és molt positiu, el cert és que el canvi de recorregut ens ha suposat un augment de feina considerable però ha valgut la pena.  Els ‘inputs’ de la gent són bons i estem molt contents de com ha anat”, ha destacat Paco Saéz, principal organitzador de la prova.

Una prova que ha baixat la participació dels darrers anys degut al canvi de circuit i al fet que enguany no era puntuable per la Lliga Catalana de triatló. Tot i això, ha repetit èxit d’organització gràcies als més de 60 voluntaris repartits al llarg del circuit que han vetllat perquè l’esdeveniment es pogués celebrar en plenes condicions.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here