ESPORT I SALUT

Massatges de descàrrega, cremes d’escalfament, gels de glucosa… Arriba una de les jornades esportives més importants de la comarca. D’aquí pocs dies corredors de tots els nivells vinguts d’arreu de Catalunya s’aplegaran per córrer i gaudir de la Mitja de Granollers. És per això que volem donar-vos uns senzills consells per superar la cursa amb èxit.


– No estrenis calçat, ni plantilles, ni mitjons! Una butllofa podria espatllar-te la jornada. Utilitza el calçat que coneixes i que millor s’adapta a tu. Recorda que unes bambes poden durar de 600 a 1000 km, depenent del model i pes del corredor.

– Els dies previs a la competició prepara unes bones reserves, menja més i millor, baixa el ritme d’entrenament i dorm tot el que puguis.

Els massatges de descàrrega prèvia competició s’han de realitzar almenys amb 2-3 dies d’antelació. No ens interessa tenir la musculatura massa relaxada. Sobretot si no coneixes, o el terapeuta no coneix la teva musculatura, capacitat de recuperació i càrregues d’entrenament.

– El dia de la cursa prepara un bon esmorzar i deixa temps perquè el cos el digereixi. Seria interessant esmorzar dues hores abans de l’inici de la carrera. No intenteu esmorzars miraculosos, esmorzeu el que ja sabeu que us anirà bé.

– Que les presses no us facin oblidar l’escalfament, segurament serà una jornada freda, la musculatura ha d’estar en òptimes condicions a l’inici de la carrera. Les cremes de calor poden servir d’ajuda per mantenir la calor a les extremitats, però mai les utilitzeu com a substitut d’un escalfament actiu. Us donarà una falsa sensació de l’estat muscular.

– Durant la carrera beu molta aigua, no esperis mai a tenir set, beu poc i sovint. Recomanem consumir molts líquids el dia anterior per estar en un bon moment d’hidratació el dia de la competició, si és amb electròlits, millor.

La ingesta de gels en carreres de mitja distància és qüestionable. Només ingeriu-ne si ja ho porteu entrenat prèviament. Poden donar símptomes no desitjats durant la carrera, sobretot gastrointestinals.

Escolta el teu cos, dosifica’t, i sigues conscient dels teus límits. És normal patir algun tipus de molèstia durant la competició, però no generis una lesió important per voler acabar o exposis el cos a una situació límit. Després ho lamentaràs.

– Creuada la línia de meta és l’hora de recuperar-se. Considerem clau els primers 15 minuts per donar al cos els nutrients perduts, un batut recuperador és una manera fàcil i ràpida d’obtenir els nutrients necessaris en aquesta fase.

Menja màxim dues hores després d’haver acabat la carrera. El menú és indiferent, el que el cos us demani! Encara que intenteu incloure proteïna i aliments fàcilment digeribles i nutritius. Menjar després d’una intensa activitat física ajuda a recuperar-se. Hidrata’t amb aigua i electròlits.

– Quan el cos s’hagi refet és el moment d’estirar, és millor realitzar estiraments no molt intensos i de llarga durada, us ajudaran a disminuir el to muscular i recuperar-vos.

Sort a tots!

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here