El veterà triatleta de Lliçà d’Amunt va ser el vencedor de la prova de 266 km, -3,8 km de natació, 180 km de ciclisme, amb 3,500 metres de desnivell positiu, i una marató de muntanya de 42 km- 


Room EscapeRafa Espinar, de Lliçà d’Amunt, va ser el vencedor el passat cap de setmana de la Hispaman, la primera prova que se celebra a l’estat espanyol del Circuit Europeu de triatló extrem. Atletes de fins a 11 països van participar en una dura competició amb distància d’Ironman, 226 km, que va tenir lloc a Peñiscola. Espinar va completar la distància amb un temps espectacular de 12 hores, 43 minuts i 30 segons, traient prop de 12 minuts al segon classificat, Raúl Delgado, de l’estat espanyol, i prop de 30 minuts al tercer, el basc Mikel Otaegi.

2018_10_04_jornada_valles_jornades_modernistes

L’atleta vallesà ser el més ràpid d’una prova duríssima que va començar a les 7 del matí del dissabte amb 3,8 km de natació per mar al voltant del castell de Peñiscola. Un cop fora l’aigua, els atletes van haver de completar el tram de bici, amb un recorregut de 180 km, amb continus ports de muntanya i amb 3.500 metres de desnivell positiu. El darrer obstacle abans de meta va ser una marató de muntanya (42 km), que va travessar el Parc Natural del Penyagolosa, abans d’arribar a la meta, a Vistabella del Maestrat.

Dels 25 atletes que van acabar la carrera, marcada per un gran companyerisme, n’hi va haver més d’una desena de l’estat i alguns catalans més a banda d’Espinar, com Edu Guerrero, d’Esparreguera però resident a Granollers.

En aquesta modalitat de proves extremes, els atletes han d’anar acompanyats del que s’anomena un ‘suporter’, el qual fa d’avituallament al llarg del recorregut i, per norma, han de córrer els darrers 10 km junts

El vídeo de l’arribada de Rafa Espinar a meta

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here