Garcia, que ja porta prop de 2 anys al país asiàtic treballant en futbol formatiu a la Federació de Wuhan i amb les seleccions inferiors nacionals, es fa càrrec del primer equip del Wuhan Shangwen amb l’objectiu de pujar-lo de categoria. L’acompanyarà el també vallesà Ivan Rubio que formarà part  dels cos tècnic i serà el preparador físic 


Després de ser la mà dreta del també granollerí Pere Garcia en la coordinació de la Federació de Wuhan i treballar junts amb les categories inferiors de la selecció nacional xina, el granollerí Albert Garcia seguirà al país asiàtic però per tornar a entrenar un primer equip: el Wuhan Shangwen. “L’estructura de l’equip que agafaré és absolutament professional a tots els nivells. Amb això hem donat un pas important i volem anar creixent a nivell futbolístic. La League Two ja és professional però volem lluitar per pujar a la Ligue One o a la SuperLliga Xina i treballarem per aconseguir-ho., assegura Garcia a La Jornada del Vallès.

Fa un parell de temporades Albert Garcia va acceptar una proposta de Nama Sports per ser el coordinador general del projecte de futbol base de l’empresa barcelonina a Wuhan i per portar un equip de base. Un projecte, iniciat fa 4 anys pel granollerí Pere Garcia, per tal de fer créixer i dotar d’eines de formació futbolístiques la federació de Wuhan, que està en ple funcionament i que ja ha donat els seus fruits amb la fita d’haver situat equips de base en el top16 del campionat nacional xinès. “Sens dubte, el Pere és l’artífex del creixement en quatre anys d’aquest projecte, que actualment és gegant i pot arribar a ser-ho encara més. Per mi ha estat vital el seu paper perquè vingués aquí i, a part, la seva ajuda a l’hora de conèixer el país i adaptar-me ha estat extraordinària i m’ha anat molt bé per conèixer el país i créixer com a entrenador”, destaca Garcia. 

Garcia havia entrenat el primer equip del CF Mollet, del Manresa i de l’EC Granollers abans d’iniciar l’aventura a la Xina

El club que lideren els dos vallesans està conformat per diferents tècnics catalans i de l’estat espanyol i compta amb unes instal·lacions ideals per a l’aprenentatge futbolístic: “Hi ha molta confiança entre nosaltres, ens coneixem molt bé i crec que fem un molt bon equip, som diferents però complementaris”, assegura el ja entrenador del Wuhan Shangwen.

Nama Sports, en la part tècnica i coordinant el projecte des de Barcelona, Shangwen com a partner, i la Federació de Wuhan en la part logística, conformen un projecte de futbol base en ple creixement que anirà traient els seus fruits per tal de nodrir un primer equip entrenat  des de la propera temporada per Albert Garcia, que també serà el coordinador general: “L’estructura està pensada perquè en el futur el primer equip es pugui nodrir de jugadors formats aquí. Cada vegada hi ha més equips i més jugadors des de la base i la idea és estructurar tot un club que nodreixi el primer, des dels més petits als més grans”, apunta el vallesà.

En plena confecció de l’equip

El passat estiu, Albert Garcia va contactar amb Ivan Rubio perquè s’incorporés al projecte de Nama Sports amb la Federació de Wuhan. Després d’haver estat 8 anys com a preparador físic del FC Cardedeu, amb el qual va viure la millor època de la història de l’entitat, i després d’un any en blanc, Rubio va acceptar el repte i s’uneix al projecte: “N’estic segur que serà una experiència molt enriquidora a nivell personal i professional”, explica il·lusionat. Per la seva banda, Albert Garcia posa en relleu el que aportarà Rubio al projecte: “Content que vingui una bona persona, un bon professional i segur que ens podrà ajudar moltíssim dins de l’estructura i de l’staff del primer equip”, posa en relleu Albert Garcia.

Juntament amb Rubio, que va arribar a Wuhan la setmana passada, el granollerí està realitzant una tasca titànica per tal de completar un grup compacte i amb la suficient qualitat per tal de complir les expectatives. “Molts dels jugadors són de Wuhan, el projecte està basat molt en la ciutat i consolidar-nos en les categories capdavanteres és l’objectiu ara mateix. Estem preparant la plantilla, estem veient jugadors de diferents llocs per fer una plantilla el més competitiva possible. Al final l’estructura duna plantilla aquí es com a l’estat espanyol però aquí no podem fitxar jugadors estrangers fins a la League One, a la League Two has de jugar amb jugadors xinesos”, relata.

Wuhan, capital de la província de Hubei, amb 13 milions d’habitants, és la ciutat més poblada de la zona central de la Xina. Una ciutat en la qual s’hi respira futbol, amb diversos clubs a banda del Wuhan Shangwei, un dels quals el Wuhan Zall, que competeix a la Segona Divisió. Jugar en aquesta categoria les properes temporades serà el gran objectiu de l’equip entrenat per Albert Garcia que aquesta propera temporada encara no sap si competirà a la Ligue Two (Tercera) o a Quarta Divisió.

Connexió constant amb Barcelona

Alguns dels jugadors de Nama Sports que entrenen a Barcelona

El projecte de la Federació de Wuhan, dirigit per Nama Sports, empresa que gestiona des d’aquesta temporada l’EC Granollers, també té una seu a Barcelona en la qual hi ha els equips A de més nivell amb jugadors nascuts del 2002 al 2006. Els jugadors que entrenen a Barcelona han passat abans per la Federació de Wuhan: “Una de les principals feines dels tècnics estatals que coordinem amb el Pere és preparar constantment jugadors perquè puguin desenvolupar-se posteriorment a Barcelona i anar estructurant un club professional”, apunta Albert Garcia. L’estructura de Nama Sports a Barcelona està dirigida per Javier Pérez, que n’és el director esportiu. Pérez és també el director esportiu de l’EC Granollers des que Nama Sports es va fer càrrec de la gestió del club vallesà, fent equip amb Carlos Arean que és actualment el coordinador general del club granollerí.

Precisament, els jugadors que entrenen a Barcelona seran els que, en un futur, nodriran el primer equip del Wuhan Shangwen dirigit per Albert Garcia: “Els primers que tindran l’oportunitat d’accedir al primer equip seran els del 2002, que són sub16-17 i en principi en un parell d’anys o abans algun d’ells ja podrà fer la pretemporada amb nosaltres; veurem quin nivell tenen i valorarem la possibilitat d’incorporar-los al primer equip”, assegura Garcia.

En els pròxims mesos, Albert Garcia i Ivan Arroyo aniran completant la plantilla per tal de confeccionar un equip competitu i començar a totes el mes de març que és quan s’iniciarà la competició. Sens dubte, un repte majúscul amb unes bases excel·lents per aconseguir l’objectiu fixat.

La dadaSergi Barjuan amb el Hangzhou Greentown de la Ligue One i Jordi Vinyals amb el Qingdao Huanghai de la Ligue Two,  són els altres tècnics catalans que estan entrenant equips xinesos.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here