El KH-7 BM Granollers va començar de la millor manera la competició europea. Les noies d’en Robert Cuesta van superar al BNTU BelAZ Minsk Reg a l’anada de la tercera ronda de la Challenge Cup per 34-29.


L’handbol femení català s’estrenava per primera vegada a la història en competició europea i ho va fer de la millor manera possible. El KH-7 BM Granollers va entrar per la porta gran a la història de l’handbol europeu en el partit d’anada de la tercera ronda de la Challenge Cup guanyant al BNTU BelAZ Minsk Reg. per 34-29. Les jugadores de Robert Cuesta jugaràn la tornada a Bielorrússia, dissabte que ve, amb cinc gols d’avantatge. En cas de superar l’eliminatòria, el KH-7 jugaria els setzens de final de la competició.

El primer gol europeu va ser obra de la lateral brasilera Giulia Guarieiro. El Granollers va començar amb molta intensitat tant en atac com en defensa i va començar manant en el marcador des de l’inici del match (3-1, minut 5). La Kaba i l’Ona, màximes golejadores amb 11 i 9 gols, van ser un mal de cap per la defensa bielorussa que no va saber com parar-les.

El KH-7 va agafar avantatge ràpidament gràcies a les recuperacions que generava la defensa. La defensa deixava xutar les jugadores menys perilloses i dissuadia els passes a les jugadores que tenien llançament exterior. Al Minsk li costava marcar fer gol. L’atac demolidor del KH-7 seguia treballant amb encert i feia que la distancia cada cop fos més àmplia fins a arribar al descans amb un contundent (20:11, minut 30).

Semblava que el partit i l’eliminatòria ja estaven vistos per sentència però el Minsk va reaccionar durant el transcurs de la segona part (26-20, minut 45). L’equip visitant, liderat per Kanaval, va aprofitar el desencert del Granollers per retallar distàncies fins a arribar als cinc gols que les deixa amb vida pel partit de tornada.


Fitxa tècnica

KH-7 BM Granollers [34]: Wiggins, Vegué (11), Guarieiro (5), Torras (2), Gassama (7), Sarandeva (4) y Monteiro, Lepere (3), Ben Chayhab, Vila, Prelchi, Romero, Capdevila (2) i Mera.

BNTU BelAZ Minsk Reg. [29]: Sotnikova, Kanaval (7), Snezhka, Kudriavtceva (6), Artsiukhovich (5), Rudkouskaya (5), Yankouskaya (3), Salei (1), Sukhamirava (1), Vakulich (1), Burduk, Hratskevich .

Parcials cada 5 minuts: 3-1, 6-4, 9-5, 13-7, 16-9 i 20-11 ; 23-14, 23-18, 26-20, 29-21, 30-25 i 34-29.

Àrbitres: Allan Stokes i Brian Bartlett (Anglaterra) van excloure a Guarieiro, Ben Chayhab i Monteiro per part del KH7 BM Granollers i a Hutava (2), Artsiukhovich, Kanaval (2) i van descalificar a Safonova per part del BNTU BelAZ Minsk Reg.

Incidències: Partit corresponent a l’anada de la tercera ronda de la Challenge Cup, disputat al Palau d’Esports de Granollers davant d’uns 1.500 espectadors.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here