Garcia, que porta 2 anys al país asiàtic coordinant, juntament amb Pere Garcia, el futbol base de la Federació de Wuhan i de la Selecció Nacional, debuta demà com a tècnic amb el Wuhan Tri Towns FC en la competició de Copa. El vallesà ja porta més de 4 mesos al capdavant d’un equip que tindrà el repte de salvar la categoria i anar creixent per tal d’aspirar a fites superiors en pròximes temporades


El granollerí Albert Garcia debuta demà com a entrenador del Wuhan Tri Towns FC, conjunt de la League Two, la Segona Divisió B xinesa, en partit corresponent a la primera ronda de Copa. Després de ser la mà dreta del també granollerí Pere Garcia en la coordinació de la Federació de Wuhan i treballar junts amb les categories inferiors de la selecció nacional xina durant 2 anys, el vallesà inicia un nou repte amb l’equip xinès el qual porta ja més de 4 mesos entrenant. Així, Garcia debuta demà en partit oficial a la Copa i la propera setmana ho farà també a la competició de Lliga. 

“És un repte important ja que debutarem a la League Two amb un equip molt nou i molt jove però estem molt il·lusionats i contents i amb moltes ganes de fer un bon paper. Volem que l’equip competeixi i s’adapti a la categoria que és molt exigent i competitiva amb molt bons equips“, relata Garcia que afronta el repte amb la màxima enteresa i il·lusió. La League Two és la primera categoria que és professional del país asiàtic, per sota de la Segona Divisió, la League One i de la màxima categoria, la Super Lliga.

Al Wuhan Tri Towns FC el vallesà compta amb una estructura absolutament professional, a tots els nivells, en la qual hi ha volgut posar dos homes de confiança, ambdós incorporats al projecte el passat mes de setembre. Per una banda, Ivan Rubio, que compta amb 8 anys d’experiència com a preparador físic del FC Cardedeu, i per l’altra, Marcelo Luna, que havia coincidit amb Garcia al CF Mollet, EC Granollers i UE Avià.

Una part important de l’estructura tècnica també són els dos traductors, per tal que l’idioma no sigui cap barrera. Així mateix l’equip està conformat únicament per jugadors xinesos, i és que fins a la League One no es permet alinear estrangers. De fet, molts d’aquests jugadors són de Wuhan, i és que el projecte està basat en la ciutat i, a banda, la intenció és en un horitzó poder pujar de categoria.

Garcia va agafar les rendes de l’equip a finals de setembre i des de llavors conjuntament amb tot l’equip tècnic ha treballat a contrarellotge per tal que el conjunt arribi al debut oficial en òptimes condicions. “Hem fet molta feina per confeccionar la plantilla i arribar a totes al principi de temporada, posant el nostre segell però també tenint molt present com és el futbol xinès en el qual dominen molt les transicions. L’objectiu és mantenir-nos i gaudir de la categoria”, apunta el tècnic de Granollers.

Wuhan, capital de la província de Hubei, amb 13 milions d’habitants, és la ciutat més poblada de la zona central de la Xina. Una ciutat en la qual s’hi respira futbol, amb diversos clubs a banda del Wuhan Tri Towns FC, un dels quals el Wuhan Zall, que competeix a la Superlliga després d’haver assolit l’ascens la passada temporada. Arribar a la League One en un horitzó serà el gran objectiu de l’equip entrenat per Albert Garcia que aquesta temporada lluitarà per salvar la categoria i anar posant els fonaments per anar creixent i poder aspirar a fites superiors en pròximes temporades.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here