El gran paper de la fisioteràpia als nostres dies

0
4557

ESPORT I SALUT

El paper de la fisioteràpia no només se centra en recuperar l’organisme després d’una lesió, sinó també en prevenir i millorar l’estat global del cos per obtenir-ne el millor rendiment


BM GRANOLLERS BMG - BM ZUAZOAl llarg de la nostra vida poden sorgir disfuncions lleus o greus que podrien fer desenvolupar lesions de tot tipus. El paper de la fisioteràpia no només se centra en recuperar l’organisme després d’una lesió, sinó també a prevenir i millorar l’estat global del cos per obtenir-ne el millor rendiment. El fisioterapeuta s’ha convertit en el terapeuta que ens orienta de les necessitats individuals i específiques i ens aporta una visió global de la funcionalitat de la persona. Capaç de valorar des d’una petita disfunció mecànica en una localitzada articulació, fins a una correcta harmonia del moviment global del nostre cos.

fisioActualment, la fisioteràpia no és una especialitat, sinó moltes. El fisioterapeuta ja no només aplica electroteràpies o termoteràpies (corrents, fred, calor, magnetoteràpia, laserteràpia, etc), i és que tot el conjunt de tècniques manuals que el terapeuta és capaç de desenvolupar permeten l’actuació a molts nivells de l’organisme. I no tan sols això, ens donen una visió global de la salut del pacient i ens orienta en les necessitats específiques de cada persona, des d’activitat física i hàbits posturals, fins a descans o pautes alimentàries.

Foot massageHi ha moltes disciplines i especialitats que ens poden ajudar en diferents àmbits de la nostra vida, amb teràpies cada vegada més precises i especialitzades, per oferir solucions als problemes més comuns. Els àmbits d’actuació no només es limiten a la traumatologia, sinó que hi ha terapeutes especialitzats en fisioteràpia reumatològica, dolors crònics, neurologia, pediatria, geriatria, ginecologia i obstetrícia, incontinència urinària, veterinària, teràpies alternatives i osteopatia, entre d’altres.

Per descomptat, el paper del fisioterapeuta en la vida d’un esportista és fonamental. Practiqui esport al nivell que sigui, el terapeuta pot acompanyar, aconsellar, i actuar per la prevenció, tractament, curació i recuperació de possibles lesions que puguin aparèixer. Així com donar consells de tot tipus per treure el màxim rendiment al nostre cos, i descobrir el camí cap a una vida amb plena salut.

Maria Cabestany
maria@fisioterapiaisalut.com
www.fisioterapiaisalut.com

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here