Canet, de 14 anys, va vèncer en les dues mànegues de la tercera cita del Campionat estatal que es va disputar a Bellpuig, els passats 13 i 14 d’abril, i va aconseguir el primer lloc de la competició

El pròxim repte del jove pilot serà el debut al Campionat d’Europa els propers 27 i 28 d’abril a Gazzane, Itàlia


El pilot de motocross de la Garriga, Edgar Canet, de 14 anys, va aconseguir els passats 13 i 14 d’abril guanyar la tercera cita del Campionat d’Espanya de Motocross MX85 que es va celebrar a Bellpuig, i va assolir, així, el liderat del campionat. Dissabte al matí el jove pilot, que competeix amb una KTM, va assolir el tercer lloc de la línia de sortida, fet que li va valdre dissabte a la tarda, en la primera mànega, per poder lluitar per les primeres places. De fet, va aconseguir avançar el primer i va mantenir un emocionant duel amb Víctor Puig que finalment el garriguenc va poder guanyar. El diumenge, a la segona mànega, Canet va fer una bona sortida i va liderar la cursa del principi al final. 

D’aquesta manera, el jove pilot garriguenc és líder del campionat amb 122 punts, seguit de Víctor Puig amb 107 punts i Gilen Husqvarna amb 105. La pròxima prova del campionat estatal se celebrarà a Sant Esteban de Gormaz, els dies 11 i 12 de maig, una cursa que serà la penúltima de la competició.

A banda de competir al Campionat d’Espanya, el jove pilot de la Garriga també competeix al Campionat de Catalunya i al d’Europa. Al de casa nostra, de moment s’han completat 3 curses i encara en queden 3 més per disputar i Canet també és líder, amb 145 punts, 20 més que el segon, Víctor Puig, i amb més de 50 punts de marge respecte el tercer, Unai Aguiló.

No serà fins al proper cap de setmana, el del 27 i 28 d’abril, quan el garriguenc debutarà al Campionat d’Europa, concretament a Gazzane, Itàlia. Una competició que tindrà 4 cites més: a França, el 3 i 5 de maig; a Portugal el 25 i 26 de maig; a Eslovènia el 29 i 30 de juny; i la carrera final, el Campionat a Loket, República Txeca, el 27 i 28 de juliol.

En els 2 mesos que porta de temporada, va començar el febrer, Edgar Canet està donant un gran rendiment, amb l’ajuda tècnica de Sebastian Tortelli i Xevi Colomer. A banda dels campionats de Catalunya, d’Espanya i d’Europa, aquesta temporada, que serà la darrera  en la categoria MX85, també té l’objectiu de participar al Campionat del Món júnior de la modalitat.

El de la Garriga, que des de fa 4 anys està apadrinat pel pilot Nani Roma i té l’ajuda dels espònsors Dara, GalvalMotor, Kini Red Bull, Athenastorebarcelona i olis GRO, lluitarà per superar els resutats de la passada temporada, quan va aconseguir el Campionat de Catalunya de MX85, a banda d’una tercera posició al Rookies Cup França.

Una passió, la de l’Edgar per les motos, que no hagués estat realitat sense l’ajuda de la seva família que, de ben petit, ja des dels 7 anys, li han fet costat amb tot perquè pogués gaudir del que més li agrada. El pare, la mare i l’avi, que és el seu mecànic, són l’equip més pròxim de l’Edgar. Un equip ben unit per poder complir un somni.

(VÍDEO) La passió pel motor del jove pilot garriguenc, Edgar Canet

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here